Alexander Blessin vindt dat zijn manschappen goed hebben gewerkt in de voorbereiding. “Al is niet iedereen meteen honderd procent fit.”
Volledig scherm
Alexander Blessin vindt dat zijn manschappen goed hebben gewerkt in de voorbereiding. “Al is niet iedereen meteen honderd procent fit.” © Belga

Coach Alexander Blessin (KV Oostende) voor competitiestart: “Ons scoutingwerk is nog niet af”

voetbal 1ACharleroi is de eerste tegenstander van KV Oostende bij de start van het nieuwe voetbalseizoen. De meeste spelers van KVO lijken klaar voor de belangrijke opener, al weet trainer Alexander Blessin dat zijn kern nog niet compleet is. “We zoeken nog versterking op links en in de aanval. Iedereen weet dat ik liefst van al op elke positie een dubbele bezetting heb.”

  1. Yves Vanderhaeghe (Cercle Brugge) hoopt op een rustig seizoen: “Ik heb een enorme bereidwilligheid gezien”
    Voetbal 1A

    Yves Vanderhaeg­he (Cercle Brugge) hoopt op een rustig seizoen: “Ik heb een enorme bereidwil­lig­heid gezien”

    Over enkele uren begint Cercle Brugge aan de 84ste competitie uit zijn bestaan in de hoogste afdeling van het Belgisch voetbal, de vierde op rij sinds de promotie in maart 2018 ten koste van Beerschot in de titelbarrages van 1B. Op het veld van datzelfde Beerschot hopen coach Yves Vanderhaeghe en TD Carlos Aviña Ibarrola met groen-zwart te beginnen aan een campagne die eindelijk zonder degradatiestress kan worden afgewerkt. Maar Cercle is nog niet klaar met het huiswerk. “We zoeken nog twee offensieve profielen en er worden allicht ook nog enkele spelers uitgeleend”, geeft Aviña aan. “Ik ga vooraf geen voorspellingen doen”, zegt Vanderhaeghe dan weer. “Voetbalwedstrijden win je met daden op het veld, niet met woorden erbuiten.” En winnen, dat wil Vanderhaeghe.