Peter De Poorter speelde in Aalter meer dan 20 jaar met nummer twee.
Volledig scherm
Peter De Poorter speelde in Aalter meer dan 20 jaar met nummer twee. © Robby Verdickt

Clubicoon Peter De Poorter: “Aalter is niet mijn club, het is mijn hele leven”

VOETBALMaar liefst dertien jaar speelde Eendracht Aalter in vierde klasse. Voor een interview over de glorieperiode van de club klopten we natuurlijk aan bij Peter De Poorter (45). Clubicoon met hoofdletter. Op de markt van Aalter weet De Poorter mij drie uur lang te boeien met een stukje geschiedenis van de club. Bokkensprongen makend van hoogte- naar dieptepunten en leuke anekdotes.

 1. BK-manche van Kortrijk verhuist van de Grote Markt naar De Lange Munte: “Het wordt een nieuw beachfestijn”
  BEACHVOLLEYBAL

  BK-manche van Kortrijk verhuist van de Grote Markt naar De Lange Munte: “Het wordt een nieuw beachfes­tijn”

  De tweede manche van het ‘Belgian Beachvolley Championship’ wordt komend weekend in Kortrijk gespeeld. Niet op de Grote Markt zoals het jarenlang de traditie was, maar wel naast het sportcomplex ‘De Lange Munte’. De Kortrijkse sporthal wordt stilaan een volleybaltempel, want vorige week waren de Red Dragons daar nog actief voor de ‘Final Four van de Golden League’. De vele volleybalactiviteiten vinden nu buiten plaats, op de mooi aangelegde zandterreinen.
 2. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.