Christophe Quartier werd knap tweede op het WK volledige Ironman in het Nederlandse Almere. Hij moest enkel een Duitser voor zich dulden.
Volledig scherm
Christophe Quartier werd knap tweede op het WK volledige Ironman in het Nederlandse Almere. Hij moest enkel een Duitser voor zich dulden. © RV

Christophe Quartier (55) kroont zich tot vice-wereldkampioen op de lange afstand: “De kers op de taart”

triatlonDe 55-jarige Christophe Quartier uit Westrozebeke heeft zich in het Nederlandse Almere tot vice-wereldkampioen triatlon op de lange afstand gekroond in zijn leeftijdscategorie. Hij moest enkel de sterke Duitser Hugenberg voor zich dulden, maar zette wel de snelste looptijd neer. De beroepsmilitair presteerde daarmee boven alle verwachtingen en is ondanks zijn leeftijd nog lang niet van plan om er de brui aan te geven in zijn favoriete sport. “Zolang het lichaam mee kan, ga ik door”, klinkt het vastberaden.

  1. Voorzitter Thierry Dailly (RWDM) heeft het gehad met ref Vermeire: “Is het nog toeval dat we al onze wedstrijden onder zijn leiding hebben verloren?”
    voetbal 1B

    Voorzitter Thierry Dailly (RWDM) heeft het gehad met ref Vermeire: “Is het nog toeval dat we al onze wedstrij­den onder zijn leiding hebben verloren?”

    Tegen Westerlo leed RWDM zijn derde thuisnederlaag van het seizoen en zijn vierde al in totaal. Dat is vijftig procent van het totaal aantal afgewerkte duels. Scheidsrechter Vermeire was na afloop tegen de leider uit de Kempen de gebeten hond: “Westerlo speelde met twaalf, zo niet met dertien”, fulmineerde voorzitter Thierry Dailly in een Spaanse colère.