Voor Christophe Janssens had het gelijkspel bij RSCA Futures een eerder zure bijsmaak.
Volledig scherm
Voor Christophe Janssens had het gelijkspel bij RSCA Futures een eerder zure bijsmaak. © Belga

Christophe Janssens (SK Deinze): “Coach wil dat we de nul houden: we werken veel meer op het defensieve”

voetbal challenger pro leagueChristophe Janssens (24), de linksachter van SK Deinze, keerde zondagavond met een zuur gevoel terug uit het Lotto Park. Hij vond dat er voldoende kansen waren om RSCA Futures te verslaan.

  1. Geen stunt voor Nick Spaenhoven en Racing Mechelen in bekerduel bij Lierse-Kempenzonen (5-1): “Niet gefloten penalty was kantelpunt”

    Geen stunt voor Nick Spaenhoven en Racing Mechelen in bekerduel bij Lier­se-Kempenzo­nen (5-1): “Niet gefloten penalty was kantelpunt”

    Racing Mechelen is er niet in geslaagd te stunten op het veld van Lierse-Kempenzonen. De troepen van trainer Greg Vanderidt hielden voor rust gelijke tred en slaagden er na rust zelfs in om even paniek te zaaien door terug te slaan tot 2-1, maar enkele minuten later volgde een kantelpunt. De bal ging niet op de stip ging voor Racing na een haakfout op Carrez en aan de overkant wel voor vermeend handspel. Bij die 3-1 tussenstand was de partij gespeeld en daarna diepte de thuisploeg in het slot de score nog uit tot een overdreven 5-1.
  1. Thomas Telegrafo (Schoonbeek-Beverst): “Bal ging er netjes in”

    Thomas Telegrafo (Schoonbeek-Be­verst): “Bal ging er netjes in”

    Voor aanvang van de kompetitiestart hadden de mensen bij Schoonbeek-Beverst wat graag voor een 9 op 12 getekend. Dat ontkent ook de breed glimlachende Thomas Telegrafo, auteur van het enige doelpunt, niet. “Misschien was het allemaal niet even academisch, maar de driepunter telt wel. Bij de rust had ik het er nog over met Tibo Bogaers. Scoren met een vrijschop en de zege pakken, zou toch leuk zijn. Ikzelf zag mijn bal nochtans over gaan, maar gelukkig voor ons viel hij lekker binnen”.