Christoph Van Elslande gaf zondag zijn ontslag bij White Star Lauwe: “
Volledig scherm
Christoph Van Elslande gaf zondag zijn ontslag bij White Star Lauwe: “ © VDB

Christoph Van Elslande stapt op bij WS Lauwe: “Een beslissing in het belang van de club”

VOETBAL EERSTE PROVINCIALEChristoph Van Elslande is niet langer trainer van eersteprovincialer White Star Lauwe. Vlak na de verloren thuiswedstrijd tegen Sassport Boezinge (0-2) gaf hij zijn ontslag. “Dit is een beslissing in het belang van de club”, reageert Van Elslande. “Ik kijk niet naar mezelf, ik ben een passant.” Eén van de grootste kandidaten om Van Elslande op te volgen bij de Wietstar is Maxim Vandamme.

 1. Bart Renders (Hasselt) leidt zijn team naar herfsttitel: “Veel goesting om te promoveren”
  Volleybal tweede nationale

  Bart Renders (Hasselt) leidt zijn team naar herfstti­tel: “Veel goesting om te promoveren”

  VTI SafeSign Hasselt heeft zich na winst tegen Guibertin tot herfstkampioen in tweede nationale gekroond. De hoofdstedelingen hebben na acht wedstrijden twee punten meer dan Lint. Voor Hasseltcoach Bart Renders is dit een eerste stap in het plan voor dit seizoen. “We hebben een duidelijke ambitie: promoveren. Dit is een eerste succes, maar we zijn er nog niet. Ik verwacht nog veel van onder meer Borgworm en Lint. Maar deze herfsttitel nemen ze ons niet meer af”, vertelt Bart Renders.
 2. Arne Baers is niet echt tevreden over vormpeil: “Nog op zoek naar goede ritme”
  Veldrijden

  Arne Baers is niet echt tevreden over vormpeil: “Nog op zoek naar goede ritme”

  Arne Baers (Acrog Tormans Balen) reed in de Superprestigecross in Boom als 41ste over de meet. Niet meteen een topresultaat en daar heeft de belofte uit Paal een verklaring voor. “Eigenlijk ben ik dit seizoen nog nooit echt goed geweest. De polsbreuk die ik vlak voor het seizoen opliep was een eerste opdoffer en daarna volgde nog een slechte reactie op de coronavaccinatie”, vertelt Baers die hoopt dat december beterschap brengt. “Het is zoals gewoonlijk druk, hopelijk met enkele goede resultaten.”
 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.