Christian Chtuka is community manager bij HC Tongeren en zal die functie ook uitvoeren bij de nieuwe fusieclub 'Hubo Handbal'.
Volledig scherm
Christian Chtuka is community manager bij HC Tongeren en zal die functie ook uitvoeren bij de nieuwe fusieclub 'Hubo Handbal'. © Borgerhoff

Christian Chtuka (HC Tongeren): “De nieuwe fusieclub van Hasselt en Tongeren is ‘Hubo Handbal’ in groen en zwart”

HandbalDe kogel is door de kerk. Enkele maanden geleden kondigden Initia Hasselt en Handbal Tongeren aan te fusioneren. Achter de schermen werd er door de verantwoordelijken van beide clubs hard gewerkt. De nieuwe naam is Hubo Handbal, met als kleuren zwart en groen. Als clublogo is gekozen voor een arend, in het roodblauw van hoofdsponsor Hubo. Voor meer tekst en uitleg zorgt Community Manager Christian Chtuka (49) van HC Tongeren.

 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. KVK Tienen ontvangt morgenavond Heist zonder flankspeler Yassine Bentayeb, die met onmiddellijke ingang naar reeksgenoot Patro verkast: “Een profcontract kan je moeilijk weigeren”
  voetbal eerste nationale

  KVK Tienen ontvangt morgen­avond Heist zonder flankspe­ler Yassine Bentayeb, die met onmiddel­lij­ke ingang naar reeksge­noot Patro verkast: “Een profcon­tract kan je moeilijk weigeren”

  Zoek niet naar Yassine Bentayeb op het Tiense wedstrijdblad tijdens de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe kalenderjaar tegen Heist. Hij verruilde de Suikerploeg ondertussen al voor profclub Patro Eisden Maasmechelen, luttele dagen nadat beide teams elkaar nog partij gaven in competitieverband.
 1. Dit zijn de nieuwe toptelefoons van Samsung en zoveel kosten ze
  21

  Dit zijn de nieuwe toptele­foons van Samsung en zoveel kosten ze

  Samsung heeft vanavond zijn nieuwe toptelefoons voorgesteld: de Samsung Galaxy S23, de S23+ en de S23 Ultra. De smartphones zullen meer kosten dan de voorgangers van vorig jaar. De prijssprong is niet zo fors als bij Apple vorige herfst, maar er komt toch zo’n twaalf procent bij voor de belangrijkste telefoons uit de reeks. Dit jaar springen daarnaast de camera van 200 megapixels bij de S23 Ultra en de keuze voor een processor van Qualcomm in het oog. Samsung stelde ook vijf nieuwe laptops voor.
 2. Jong karting-talent Thomas Strauven uit Houthalen-Helchteren wil richting de autosport en de eenzitters

  Jong kar­ting-ta­lent Thomas Strauven uit Houthalen-Helchteren wil richting de autosport en de eenzitters

  In ons land is de autosport nog steeds erg populair en heel wat jongens en meisjes, dromen van een carrière als professionele racepiloot. De weg naar die autosport loopt uiteraard via het karting. Een van de jonge karttalenten in ons land is de nu 14-jarige Thomas Strauven uit Houthalen-Helchteren. De voorbije jaren was hij succesvol in diverse nationale en internationale kartingcompetities. Hij zet in 2023 een laatste maal op het karting in alvorens de stap naar de autosport te zetten.