Botella (r.) wordt voor zijn doelpunt gefeliciteerd door De Sart, die zelf ook zijn eerste scoorde.
Volledig scherm
Botella (r.) wordt voor zijn doelpunt gefeliciteerd door De Sart, die zelf ook zijn eerste scoorde. © Belga

Challouk en co laten wrijvingen in RWDM-bestuur aan zich voorbij gaan: “Wij zijn hier met één doel, de titel pakken”

Voetbal challenger pro leagueDat trainer Vincent Euvrard over een mentaal sterke spelersgroep beschikt, is nogmaals tot uiting gekomen tegen de jeugdploeg van Standard. Ondanks wrijvingen in de bestuurskamer pakte de Brusselse club haar vijfde competitiezege op rij, waarmee ze door het puntenverlies van Beveren en Beerschot op één speeldag van het einde van de reguliere competitie als leider aan de play-offs begint.

 1. Aiko Schepkens en HB Sint-Truiden willen scalp van KTSV Eupen in bekerfinale: “We snakken naar een prijs”
  PREMIUM

  Aiko Schepkens en HB Sint-Trui­den willen scalp van KTSV Eupen in bekerfina­le: “We snakken naar een prijs”

  Zaterdagmiddag 1 april 2023 bijten de dames van HB Sint-Truiden en KTSV Eupen de spits af om 13u met hun finale voor de beker van België. Succescoach Jo Delpire kwam terug naar het Truiense vertrouwde nest om prijzen te pakken. De meisjes van Sint-Truiden staan op de eerste plaats in de play-offs voor de titel in eerste nationale. Tegenstander KTSV Eupen volgt in het zog op één puntje. We krijgen dus ongetwijfeld een spannende bekerfinale.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 3. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 1. Pibo Bilzen wint degradatieduel tegen Moeskroen en blijft in eerste nationale. Sven Sleypen volgt Carmelo Nieddu op als coach: “Dik verdiende zege”
  PREMIUM
  FUTSAL EERSTE NATIONALE

  Pibo Bilzen wint degradatie­du­el tegen Moeskroen en blijft in eerste nationale. Sven Sleypen volgt Carmelo Nieddu op als coach: “Dik verdiende zege”

  PIBO Bilzen blijft in de eerste nationale van het het Futsal. In het rechtstreeks degradatieduel tegen concurrent Moeskroen, won Pibo woensdagavond voor een bomvolle sporthal de Kimpel met overtuigende 8-2 cijfers. In de absolute slotfase werden nog drie Moeskroenspelers uitgesloten en werd het duel enkele seconden voor tijd afgefloten. “Met de hulp van meerdere nieuwkomers en een niet-aflatende inzet hebben we in de terugronde onze tweede adem gevonden en tegen alle concurrenten gewonnen. Het behoud is dan ook dubbel en dik verdiend”, genoot PIBO’s spelverdeler Sven Sleypen na afloop. Volgend seizoen volgt diezelfde Sven Sleypen huidig coach Carmelo Nieddu op als nieuwe T1.
  Bilzen