De blonde Jesper Daland tijdens de training met onder anderen Vitinho, Van Der Bruggen, Lopes en Hoggas: “Hanche-Olsen en Thorstvedt vertelden me niks dan positiefs over de Belgische competitie.”
Volledig scherm
De blonde Jesper Daland tijdens de training met onder anderen Vitinho, Van Der Bruggen, Lopes en Hoggas: “Hanche-Olsen en Thorstvedt vertelden me niks dan positiefs over de Belgische competitie.” © VDB

Cercle-nieuwkomer Jesper Daland was kapitein bij Noorse IK Start: “Ik neem graag verantwoordelijkheid”

VOETBAL 1AZaterdag ging Cercle Brugge in zijn eerste oefenwedstrijd van deze voorbereiding 1-1 gelijkspelen in Malo-les-Bains tegen USL Dunkerque uit de Franse Ligue 2. In de tweede helft stonden nieuwkomers Daland en Miangue samen centraal achterin. “Mijn aanpassing verloopt bijzonder vlot”, lacht de 21-jarige Noor Daland, in wie Cercle meer dan een miljoen euro investeerde.

 1. RWDM-trainer Euvrard na 3-0-zege tegen KSV Oudenaarde: “Op basis van het spel en de kansen is het een verdiende kwalificatie”
  voetbal beker van belgie

  RWDM-trai­ner Euvrard na 3-0-zege tegen KSV Oudenaarde: “Op basis van het spel en de kansen is het een verdiende kwalifica­tie”

  RWDM heeft in de 32ste finales van de beker van België gedaan wat het moest doen tegen Oudenaarde, een club uit tweede nationale in Vlaanderen: zich kwalificeren voor de volgende ronde, waarin de clubs uit 1A in de dans springen. Tegen een ultradefensief Oudenaarde kon RWDM ondanks heel veel balbezit pas in het laatste kwartier zekerheid verwerven. Met dank aan invaller Rikelmi, die zelf scoorde en een assist gaf voor een eigen doelpunt bij Oudenaarde.
 2. SC Duffel wist 0-3-achterstand uit in slothalfuur en pakt eerste zege in spektakelderby tegen FC Katelijne (4-3): “Precies wat we nodig hadden”
  voetbal derde provinciale B

  SC Duffel wist 0-3-achter­stand uit in slothalf­uur en pakt eerste zege in spektakel­der­by tegen FC Katelijne (4-3): “Precies wat we nodig hadden”

  In een nog niet zo heel ver verleden was de derby tussen Duffel en FC Katelijne er een in de nationale reeksen, maar intussen vinden we beide clubs terug in derde provinciale. Een ander niveau, maar aan animo nog steeds geen gebrek. Katelijne liep zondag tot 0-3 uit, een hattrick van Öztürk, maar een goal van Kerremans bracht opnieuw spanning en de rode kaart voor bezoeker Peeters bleek een kantelpunt. Plots lukte alles voor de Duffelaars die de scheve situatie helemaal ombogen in het laatste half uur, 4-3 was de eindstand.