De trainerstandem die vorig seizoen voor de redding van Cercle Brugge zorgde is van het toneel verdwenen. Twee maanden na zijn assistent Thomas Buffel werd ook Yves Vanderhaeghe ontslagen door de Vereniging.
Volledig scherm
De trainerstandem die vorig seizoen voor de redding van Cercle Brugge zorgde is van het toneel verdwenen. Twee maanden na zijn assistent Thomas Buffel werd ook Yves Vanderhaeghe ontslagen door de Vereniging. © Photo News

Cercle Brugge blijft duiventil voor trainers: Yves Vanderhaeghe al vijfde (!) coach die ontslagen wordt sinds terugkeer op hoogste niveau in 2018

VOETBAL 1AZaterdagavond behaalde Cercle Brugge tegen KV Mechelen zijn eerste thuiszege van deze campagne, maar toch viel voor coach Yves Vanderhaeghe de hakbijl. Na een samenwerking van net geen 10 maanden kreeg de coach van het bestuur te horen dat de samenwerking wordt stopgezet. Vanderhaeghe was sinds de terugkeer van Cercle Brugge op het hoogste niveau (in 2018) al de vijfde hoofdtrainer van groen-zwart. Geen van hen bleef een jaar op post. Veelzeggend.

 1. Vrijwilligers bij Asterix Avo zorgen jarenlang voor een meerwaarde bij de succesvolle volleybalclub: “Voor sfeer en gezelligheid verdient men hier een tien”
  volleybal liga A

  Vrijwilli­gers bij Asterix Avo zorgen jarenlang voor een meerwaarde bij de succesvol­le volleybal­club: “Voor sfeer en gezellig­heid verdient men hier een tien”

  Op 7 december wordt jaarlijks de dag van de vrijwilliger gevierd. Bij Asterix Avo maakte men een uitzondering en heeft men vorige zaterdag twee vrijwilligers in de bloemetjes gezet wegens tien jaar fel gewaardeerde inzet voor de club. Bon Onghena, 78 jaar, blijft met verbazende energie de kassa aan de inkom verzorgen. Guy Verbraeken, 65 jaar, huppelt met zijn fototoestel rond het volleybalveld om wekelijks de mooiste plaatjes te schieten.
 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.