De trainerstandem die vorig seizoen voor de redding van Cercle Brugge zorgde is van het toneel verdwenen. Twee maanden na zijn assistent Thomas Buffel werd ook Yves Vanderhaeghe ontslagen door de Vereniging.
Volledig scherm
De trainerstandem die vorig seizoen voor de redding van Cercle Brugge zorgde is van het toneel verdwenen. Twee maanden na zijn assistent Thomas Buffel werd ook Yves Vanderhaeghe ontslagen door de Vereniging. © Photo News

Cercle Brugge blijft duiventil voor trainers: Yves Vanderhaeghe al vijfde (!) coach die ontslagen wordt sinds terugkeer op hoogste niveau in 2018

VOETBAL 1AZaterdagavond behaalde Cercle Brugge tegen KV Mechelen zijn eerste thuiszege van deze campagne, maar toch viel voor coach Yves Vanderhaeghe de hakbijl. Na een samenwerking van net geen 10 maanden kreeg de coach van het bestuur te horen dat de samenwerking wordt stopgezet. Vanderhaeghe was sinds de terugkeer van Cercle Brugge op het hoogste niveau (in 2018) al de vijfde hoofdtrainer van groen-zwart. Geen van hen bleef een jaar op post. Veelzeggend.

 1. Loes Van Mullem (Eendracht Aalst Ladies): “Goed dat we ons nu uitsluitend op het voetbal kunnen concentreren”
  vrouwenvoetbal super league

  Loes Van Mullem (Eendracht Aalst Ladies): “Goed dat we ons nu uitslui­tend op het voetbal kunnen concentre­ren”

  Eendracht Aalst Ladies hervat de competitie nu zaterdag tegen hekkensluiter White Star Woluwe. Omdat het A-terrein in het Pierre Cornelisstadion een opknapbeurt kreeg tijdens de winterstop was het de bedoeling dat het duel in het Fallonstadion van Woluwe zou doorgaan, maar de Belgische voetbalbond oordeelde dat het thuisvoordeel afstaan competitievervalsing zou zijn. Daarom gaat de wedstrijd nu toch in Aalst door.
 2. Noah Gebbert speelt met Waregem topper tegen Melsele-Beveren: “Teamspel draait nu veel beter”
  BASKETBAL TOP DIVISION ONE

  Noah Gebbert speelt met Waregem topper tegen Melsele-Beveren: “Teamspel draait nu veel beter”

  Basket Waregem verloor in het begin van de competitie enkele wedstrijden, maar sindsdien lijkt de ploeg van coach Jan Guns op dreef. De partij van vorig weekend tegen Limburg United B ging wel verloren, maar dat willen ze bij Waregem dit weekend rechtzetten in het thuisduel met Basics Melsele-Beveren dat net als Waregem op een virtuele derde plaats in de klassering staat.