Heynen in actie tegen Anderlecht.
Volledig scherm
Heynen in actie tegen Anderlecht. © Photo News

Bryan Heynen (Racing Genk): “Vooraf hadden we voor zeven op negen getekend”

Voetbal 1A PO1Racing Genk is de Champions’ play-offs gestart met twee overwinningen en een gelijkspel. Tegen Anderlecht was dat het hoogst haalbare. “Vooraf hadden we voor een zeven op negen getekend”, zegt kapitein Bryan Heynen.

 1. Yoran Deschepper gaat op het BK voor een medaille op de 100m en de 200m: “De concurrentie is groot, maar ik geloof in mijn kansen”

  Yoran Deschepper gaat op het BK voor een medaille op de 100m en de 200m: “De concurren­tie is groot, maar ik geloof in mijn kansen”

  Dit weekend worden in het koning Boudewijnstadion te Brussel de Belgische kampioenschappen atletiek afgewerkt. Op de 100m en de 200m wordt het aan West-Vlaamse kant vooral uitkijken naar de prestaties van Yoran Deschepper. De Diksmuidenaar mag op beide ambities medailleambities koesteren. “Maar om op het podium te staan zal ik allicht tweemaal een persoonlijk record moeten lopen”, zegt hij.
 2. Keeperstrainer Nicolas Frix (Rupel Boom) start WK-voorbereiding met Paul Put bij nationale ploeg van Congo-Brazzaville: “Een veelbelovend begin”
  voetbal eerste nationale

  Keepers­trai­ner Nicolas Frix (Rupel Boom) start WK-voorberei­ding met Paul Put bij nationale ploeg van Con­go-Brazzavil­le: “Een veelbelo­vend begin”

  Nicolas Frix is weer in het land na een tiendaagse stage bij de nationale ploeg van Congo-Brazzaville in het Turkse Antalya. De 51-jarige Waals-Brabander en keeperstrainer van Rupel Boom sinds 2019, behoort tot de vaste technische staf van Paul Put en die tekende eind mei een contract bij de Afrikaanse Rode Duivels. De doelen? Een plek op het WK, maar vooral de Afrika Cup. Daarvoor kon Congo-Brazzaville zich al niet meer plaatsen sinds 2015.