Bruno Versavel aan de poorten van het Warandestadion, waar hij KFC Diest weer op de nationale voetbalkaart wil zetten.
Volledig scherm
Bruno Versavel aan de poorten van het Warandestadion, waar hij KFC Diest weer op de nationale voetbalkaart wil zetten. © Meurs

Bruno Versavel over de tijd van toen en het huidige KFC Diest: “We willen de supporters weer naar de Warande lokken”

voetbal traditieclubsIn het laatste deel van onze reportagereeks over de tijd van toen komen we automatisch terecht bij oud-speler en huidig sportief manager Bruno Versavel (53). Als geboren en getogen Diestenaar doorliep hij zo goed als alle jeugdreeksen bij KFC Diest, waarna Pummy Berholtz hem als 16-jarige meteen in de eerste ploeg dropte. Wat volgde was een rijkgevulde nationale en internationale carrière.

 1. Erwin Vandendaele (76) was als Gouden Schoen de ‘Belgische Beckenbauer’ op het EK 1972: 
“Wraakroepend dat Rode Duivels geen eigen stadion hebben”
  voetbal 'Bijna vergeten' EK-gangers

  Erwin Vandendae­le (76) was als Gouden Schoen de ‘Belgische Beckenbau­er’ op het EK 1972: “Wraak­roe­pend dat Rode Duivels geen eigen stadion hebben”

  Op het EK van 1972 dat in België werd georganiseerd, vervulde Erwin Vandendaele bij de toenmalige Witte Duivels van bondscoach Raymond Goethals de rol van vrije verdediger. Libero, zoals dat toen heette. Omwille van zijn sierlijke speelstijl werd de toen regerende Gouden Schoen wel eens vergeleken met de grote Franz Beckenbauer, die hij in de halve finale op de Bosuil ontmoette. “Het was geen voordeel op Antwerp te moeten spelen”, bedenkt de Oost-Vlaming nu. “Maar wij speelden ten minste nog in eigen land. Nu is er geen nationaal stadion voor onze Rode Duivels. Wraakroepend, vind ik dat.”
 2. Gilles Vandecaveye vormt dit seizoen een kersvers beachduo met broer Louis: “Nieuwe uitdaging”
  BEACHVOLLEYBAL

  Gilles Vandeca­veye vormt dit seizoen een kersvers beachduo met broer Louis: “Nieuwe uitdaging”

  Kortrijkzaan Gilles Vandecaveye is - net zoals alle andere volleyballers die dit weekend aan een nieuwe competitie in het zand beginnen - heel benieuwd hoe het allemaal zal verlopen in Ieper tijdens de openingsmanche van het Belgisch kampioenschap. Het is immers van 2019 geleden dat er nog een officiële wedstrijd beachvolleybal werd georganiseerd in ons land. Op 11 augustus 2019 - om precies te zijn - toen Lander en Louis Vandecaveye de Masterfinales in Knokke wonnen. Intussen is er veel water door de zee gestroomd, is er veel veranderd.