Petegem-verdediger Brian Vercruysse probeert een trap van Dikkelvenne-speler Jassim Mazouz te blokken.
Volledig scherm
Petegem-verdediger Brian Vercruysse probeert een trap van Dikkelvenne-speler Jassim Mazouz te blokken. © Robby Verdickt

Brian Vercruysse met Sparta Petegem tegen ex-ploeg Racing Gent: “Ondanks de pech toch mooi seizoen”

voetbal tweede nationale ASparta Petegem ontvangt zondagnamiddag Racing Gent. Vijf punten bedraagt het verschil tussen nummer drie en vijf. Om titelfavoriet Lokeren-Temse in het vizier te houden, pakken Brian Vercruysse en maats best drie punten.

 1. De Panne zegeviert in kelderkraker tegen Roeselare-Daisel B: “Operatie redding is ingezet, maar we zijn er nog niet”
  PREMIUM
  voetbal derde provinciale B

  De Panne zegeviert in kelderkra­ker tegen Roeselare-Dai­sel B: “Operatie redding is ingezet, maar we zijn er nog niet”

  RC De Panne heeft met een 4-1-zege tegen rechtstreeks concurrent SK Roeselare-Daisel B een cruciale zege geboekt in de strijd om het behoud. De kustploeg verlaat zo de voorlaatste plaats en wipt over de Roeselarenaars naar de veertiende plaats in derde provinciale B, met één punt voorsprong op haar naaste concurrent. Kruiseke blijft afgetekend laatste.
 2. KFC Eppegem zeker van degradatie naar eerste provinciale na thuisnederlaag tegen Wielsbeke. Doelpuntenmaker Vincent Van Steenwinkel: “Niet vandaag dat we het seizoen verloren”
  PREMIUM
  voetbal derde nationale A

  KFC Eppegem zeker van degradatie naar eerste provincia­le na thuisneder­laag tegen Wielsbeke. Doelpunten­ma­ker Vincent Van Steenwin­kel: “Niet vandaag dat we het seizoen verloren”

  KFC Eppegem verloor in eigen huis met het kleinste verschil van Wielsbeke. Rechtsachter Vincent Van Steenwinkel bracht rood-groen nog wel op voorsprong, zijn eerste van het seizoen, maar zoals zo vaak zag het de tegenstander toch nog zegevieren. Met een achterstand van tien punten op een barrageplaats met nog drie matchen te gaan, is Eppegem sinds dit weekend ook officieel zeker van degradatie naar eerste provinciale.