Brent Van Mulders kon zich na anderhalf jaar weer op de piste uitleven.
Volledig scherm
Brent Van Mulders kon zich na anderhalf jaar weer op de piste uitleven. © GDR

Brent Van Mulders toont zich op International Belgian Track Meeting: “Puntenkoers was hoogtepunt”

BaanwielrennenAnderhalf jaar lang heeft Brent Van Mulders zich niet kunnen tonen op de piste. Het voorbije weekend mocht hij deelnemen aan de International Belgian Track Meeting. Te midden van de wereldtop kon hij zich goed staande houden. Een zesde plaats in de puntenkoers was een mooie beloning. De komende weken hoopt de Assenaar zich te kunnen focussen op het weggebeuren.

 1. Pascal Smessaert: “SK Lovendegem is en blijft een warme, familiale club”

  Pascal Smessaert: “SK Lovendegem is en blijft een warme, familiale club”

  In april 1993 haalde SK Lovendegem het voor meer dan 3000 voetbalfans met 1-0 van Zottegem en die winst betekende dat de geelblauwen in vierde nationale aan de slag konden. In de jaren ‘70 had de club al een jaartje van nationaal voetbal geproefd. Bij deze promotie bleek Lovendegem beter gewapend. Zeven seizoenen lang was SK Lovendegem een te duchten ploeg in de bevorderingsreeks, maar in 2000 viel de degradatie niet te vermijden. Twee jaar later keerde het nog even terug in vierde. Met wisselend succes. In 2006 degradeerde het opnieuw. Intussen is SK Lovendegem een middenmoter in tweede provinciale. In onze minireeks over Meetjeslandse voetbalclubs met een verleden in het nationaal voetbal is Pascal Smessaert (46) onze tweede gesprekspartner. Hij was in de jaren ‘90 een sterkhouder bij het team van voorzitter Kristiaan Vanderstichelen.
 2. Knokse Zwintriatlon van september nu al geannuleerd: “Medewerkers van organisatie zijn nodig in vaccinatiecentrum”
  triatlon

  Knokse Zwintriat­lon van september nu al geannu­leerd: “Medewer­kers van organisa­tie zijn nodig in vaccinatie­cen­trum”

  Opnieuw enkele triatlons die sneuvelen op de kalender van 2021 en dit keer allemaal in Knokke met de Zwintriatlon als meest bekende naam. Het organiserende team Sportpromotie van de gemeente Knokke-Heist draait immers al een tijdje volop mee in het lokale vaccinatiecentrum, waardoor het organiseren van vier triatlons in de maand september een onmogelijke opdracht voor hen is. “In deze race naar een betere gezondheidssituatie hebben we geen andere keuze”, klinkt het bij de organisatoren.
 1. Giro Di Remco #6. Evenepoel staat voor eerste test bergop en wil meteen het roze pakken: “Hij is in orde”
  Play
  Giro

  Giro Di Remco #6. Evenepoel staat voor eerste test bergop en kan meteen het roze pakken: “Hij is in orde”

  8:22
 2. Bekijk hier hoe Van der Hoorn in drie stappen naar knappe ritzege reed
  Play
  Giro
  1

  Bekijk hier hoe Van der Hoorn in drie stappen naar knappe ritzege reed

  10 mei