Met Geraardsbergen en Viane krijgt Brent Van de Kerkhove twee thuiskoersen voorgeschoteld.
Volledig scherm
Met Geraardsbergen en Viane krijgt Brent Van de Kerkhove twee thuiskoersen voorgeschoteld. © Geert De Rycke

Brent Van de Kerkhove start in profkoers Geraardsbergen: “Finish in de stad is echt leuk”

Wielrennen profsWoensdag wordt in Geraardsbergen de jaarlijkse Stadsprijs gereden. Voor Brent Van de Kerkhove is dat een moment waar hij al lang naar uitkijkt. Als inwoner van de stad heeft hij een band met deze koers. Over drie weken volgt dan de profkoers in Viane. Ook die vaste afspraak staat al met stip in zijn agenda.

 1. Stefaan Luca (KVV Zelzate): “We zijn op onze hoede voor RFC Wetteren”
  voetbal tweede nationale A

  Stefaan Luca (KVV Zelzate): “We zijn op onze hoede voor RFC Wetteren”

  Het woord remontada lijkt dit jaar uitgevonden voor een club als KVV Zelzate. Na een 1 op 12 zat het met de rode lantaarn opgezadeld, maar intussen is de ploeg van voorzitter Stefaan Luca opgerukt naar een gedeelde zevende plaats in het klassement. En of de zege van afgelopen weekend bij grote broer Lokeren-Temse deugd deed. Maar Stefaan Luca, gepokt en gemazeld in het voetbal, weet dat het snel kan keren. Voor het duel tegen Wetteren is hij dan ook op zijn hoede.
 2. Michiel Ahyi en Knack Roeselare verstevigen leiderspositie: “Zo veel mogelijk laten zien wat ik kan”
  Volleybal Lotto League

  Michiel Ahyi en Knack Roeselare verstevi­gen leiderspo­si­tie: “Zo veel mogelijk laten zien wat ik kan”

  Voor de wedstrijd tussen Roeselare en Gent koos Knack-coach Vanmedegael ervoor om drie nieuwe spelers in zijn team te brengen. De aanvallers Michiel Ahyi en Simon Plaskie hadden een paar jaar geleden bij de Gentse ploeg gespeeld en toonden met een grote gretigheid dat zij er flink op vooruit gegaan zijn sinds zij bij de landskampioenen volleyballen. De Braziliaanse middenspeler Maicon Leite kreeg ook uitgebreide speelkansen. Hij hoorde meteen bij de uitblinkers.
 1. Jérémy Delobbe speelt met Bavi Vilvoorde topper tegen Nijvel: “Twee van de sterkste verdedigingen in de reeks staan tegenover elkaar”
  Basketbal Top Division 2B

  Jérémy Delobbe speelt met Bavi Vilvoorde topper tegen Nijvel: “Twee van de sterkste verdedigin­gen in de reeks staan tegenover elkaar”

  Zondag staan Bavi Vilvoorde en Nijvel tegenover elkaar in de Slachthuisstraat. Het is een onvervalste topaffiche in Top Division 2B. Nijvel is de autoritaire leider in de reeks, terwijl Bavi het met een derde plaats ook uitstekend doet. Het wordt ook een clash tussen twee teams die verdedigend hun zaken op orde hebben.