Brent Van de Kerkhove hoopt in Waregem mee te kunnen schuiven met een vlucht.
Volledig scherm
Brent Van de Kerkhove hoopt in Waregem mee te kunnen schuiven met een vlucht. © Geert De Rycke

Brent Van de Kerkhove debuteert zondag op BK bij de profs: “Mijn kinderdroom komt uit”

Wielrennen profsZondag wordt in de straten van Waregem het Belgische profkampioenschap op de weg afgewerkt. Voor Brent Van de Kerkhove wordt het een debuut. De Geraardsbergenaar kijkt uit naar de wedstrijd, al hoopt hij dat de hitte achterwege blijft.

 1. Cédric Van Malcot (Bertem-Leefdaal) dicht bij gelijkmaker in Beker van België: “Alleen goaltje ontbreekt nog”
  Voetbal provinciaal

  Cédric Van Malcot (Ber­tem-Leef­daal) dicht bij gelijkma­ker in Beker van België: “Alleen goaltje ontbreekt nog”

  VC Bertem-Leefdaal greep deze namiddag naast de kwalificatie voor de tweede ronde van de Beker van België. Tegen FC Kosova Schaarbeek dook het met een 1-0-voorsprong de rust in, maar nadien ging de Brusselse eersteprovincialer erop en erover. De thuisploeg miste in de slotfase enkele unieke mogelijkheden op de gelijkmaker, waarna het doek definitief viel.
 2. Joeri Coomans (39) debuteert als coach bij de ambitieuze tweedeprovincialer FC Averbode-Okselaar: “Trainerschap brengt altijd extra druk met zich mee”
  Voetbal tweede provinciale A

  Joeri Coomans (39) debuteert als coach bij de ambitieuze tweedepro­vin­ci­a­ler FC Averbode-Ok­selaar: “Trainer­schap brengt altijd extra druk met zich mee”

  Normaal gezien zou Joeri Coomans in november vorig jaar reeds zijn debuut gemaakt hebben als coach van FC Averbode-Okselaar, maar zoals bekend besliste corona daar anders over. Acht maanden later is Coomans dan toch eindelijk aan zijn trainerscarrière begonnen én wordt zijn team meteen ook tot een van de titelfavorieten gerekend.
 1. Na Levi Casteur valt ook Brecht Hellebaut voor een heel seizoen out bij SV Sottegem: “Nog kern van 18 spelers over”
  voetbal eerste ronde beker van belgië

  Na Levi Casteur valt ook Brecht Hellebaut voor een heel seizoen out bij SV Sottegem: “Nog kern van 18 spelers over”

  De voorbereiding is nog pril, maar toch zit tweedeprovincialer SV Sottegem momenteel al in de hoek waar de klappen vallen. Nadat eerder in de eerste voorbereiding in mei aanvaller Levi Casteur al met een kruisbandletstel voor een volledig seizoen uitviel, kende nu ook de nieuw overgekomen centrale verdediger Brecht Hellebaut pech in de bekerwedstrijd tegen Buggenhout. Zonder enig contact zakte hij door zijn achillespees die volledig afgescheurd blijkt te zijn. Ook zijn seizoen zit er al meteen op. Hellebaut ging ondertussen al onder het mes.