Branko Gronski (l.) effende tegen KVK Beringen mee het pad naar een deugddoende zege.
Volledig scherm
Branko Gronski (l.) effende tegen KVK Beringen mee het pad naar een deugddoende zege. © Guy Meurs

Branko Gronski zet KFC Diest mee op weg naar een deugddoende 0-3-zege bij KVK Beringen: “Altijd in onszelf blijven geloven”

voetbal derde nationale BKFC Diest weet weer wat winnen is. Na een mindere periode met slechts twee punten uit vijf matchen en zonder één enkel doelpunt, knoopte het Warandeteam zaterdagavond weer aan met een deugddoende 0-3-zege op het veld van KVK Beringen, de club waar ex-Diestenaars Kurt Van de Paar en Herwig van Sweevelt momenteel de sportieve leiding in handen hebben.

 1. Hans Cornelis (SKV Zwevezele) verrast door beslissing om te stoppen in nationale: “Donderslag bij heldere hemel”
  VOETBAL TWEEDE NATIONALE A

  Hans Cornelis (SKV Zwevezele) verrast door beslissing om te stoppen in nationale: “Donderslag bij heldere hemel”

  Na VC Wingene heeft nu ook SKV Zwevezele een pijnlijke knoop moeten doorhakken. De Raad van Bestuur besliste vorige week om afscheid te nemen van het nationale voetbal. De te zware licentievoorwaarden voor eerste nationale waren er te veel aan. Voorzitter Paul Degroote, de sterke man achter Zwevezele, gooide samen met zijn bestuursteam de handdoek.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 3. Freddy Loix en Pieter Tsjoen behalen podium in hun eerste internationale wedstrijd
  Autosport

  Freddy Loix en Pieter Tsjoen behalen podium in hun eerste internatio­na­le wedstrijd

  Ook zonder sneeuw is de 90ste editie van de Monte-Carlo een thriller geworden, een historische editie met de 80ste WK-zege voor Sébastien Loeb, voor het eerst aan de zijde van Isabelle Galmiche, de eerste vrouw die een WK-rally wint in 25 jaar. Van Belgische zijde was er frustratie bij Thierry Neuville, maar ook vreugde, want zowel bij de ‘Juniors’ als ‘Masters’ in WRC2 stonden er Belgen op het podium. Freddy Loix en Pieter Tsjoen tikten als derde aan bij de 50-plussers en bewezen nog steeds op internationaal niveau hun mannetje te kunnen staan.