Bram Wieringa verliet na vijftien jaar Leuven Bears.
Volledig scherm
Bram Wieringa verliet na vijftien jaar Leuven Bears. © Erik Vandeweyer

Bram Wieringa bezorgt Scherpenheuvel derbywinst tegen Landen: “Perfecte tandem met Jorn Cornelissen”

Basketbal Tweede LandelijkeDe derby tussen Clem Scherpenheuvel en Landen is voor de neutrale toeschouwer uitgegroeid tot een leuk kijkstuk. De thuisploeg haalde het finaal met 102-95 en klimt daardoor naar de derde plaats in tweede landelijke. De ‘mismatch’ op Soba op de eerste speeldag is intussen helemaal vergeten onder de basiliek.

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Jeffe Landuyt (SV Belisia): “Mijn doelpunt is goed voor een belangrijke driepunter”
  voetbal tweede nationale B

  Jeffe Landuyt (SV Belisia): “Mijn doelpunt is goed voor een belangrij­ke driepunter”

  Gezien Belisia en Hasselt op zondagmiddag hun derby afwerkten en alle andere wedstrijden reeds zaterdagavond gespeeld werden, was vooraf het belang van deze ontmoeting meteen in te schatten. “Niet onbelangrijk dus om toch een driepunter mee te pakken”, vertelt de maker van het enige doelpunt, Jeffe Landuyt. “Voetballend zit dit Hasselt goed in mekaar, had onze trainersstaf vooraf gemeld. Zaak was dan ook om een doelpuntje te scoren en het achterin goed gesloten te houden. Achteraf bekeken, hebben we onze opdracht dan ook tot in de puntjes uitgevoerd.”