Jeugdproduct Nikas Jochems scoorde afgelopen weekend zijn eerste competitiegoal.
Volledig scherm
Jeugdproduct Nikas Jochems scoorde afgelopen weekend zijn eerste competitiegoal. © Mpics


Nikas Jochems en Zwarte Leeuw sluiten emotionele week af met klinkende zege: “Deze overwinning is voor Roger”

voetbal derde nationale BZwarte Leeuw zorgde ongetwijfeld voor de meest opmerkelijke uitslag van het weekend. Doelpuntenmaker Nikas Jochems en co wonnen zaterdagavond met maar liefst 1-5 op het veld van Lille, dat voor dit weekend thuis nog ongeslagen was.

 1. Bart De Craemer: “Ik geloof in het project dat we bij VV Zomergem uittekenden”
  VOETBAL TWEEDE PROVINCIALE A

  Bart De Craemer: “Ik geloof in het project dat we bij VV Zomergem uitteken­den”

  KVV Zomergem trekt bij de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen naar coleider KSK Maldegem. Een stunt mag, maar de rood-witten zitten met hun gedachten al bij volgend seizoen. Bestuurlijk ziet het plaatje er een stuk anders uit. Filip Bauters neemt de rest van het seizoen de rol van T1 voor zijn rekening. Volgend seizoen neemt Bart De Craemer (48, ex-trainer van onder meer SK Bellem, VVE Hansbeke en Nazareth) de sportieve fakkel over. We voelden hem en bestuurslid Cédric De Bouvre aan de tand.
 1. Kevin Truyts en Berchem Sport openen 2022 met belangrijk drieluik: “Deze start mogen we niet missen”

  Kevin Truyts en Berchem Sport openen 2022 met belangrijk drieluik: “Deze start mogen we niet missen”

  Berchem sloot 2021 af met een overbodige 2-1-nederlaag tegen leider Hoogstraten. Maar toch gingen de troepen van Geert Emmerechts met een overwegend goed gevoel de winterstop in als gevolg van de 7 op 9 die aan dat verlies vooraf ging. Dat reeksje loodste Berchem namelijk weg van de degradatieplaatsen en als het van doelman Kevin Truyts af hangt, zien de concurrenten hem en zijn ploegmakkers daar niet meer terug.
 2. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. Dries Ventôse en Racing Mechelen trappen 2022 op gang met topper tegen Turnhout: “Zege kan boost geven in titelstrijd”
  VOETBAL DERDE NATIONALE B

  Dries Ventôse en Racing Mechelen trappen 2022 op gang met topper tegen Turnhout: “Zege kan boost geven in titel­strijd”

  Racing Mechelen ging met een gelijkspel tegen Berlaar-Heikant de winterstop in (1-1), maar bleef wel aan de leiding in derde B. Als de Mechelaars daar willen blijven staan, doen ze er best aan om scherp uit de verlengde winterstop te komen, want met Turnhout nu zaterdag en Nijlen volgende week krijgen Dries Ventôse en maats meteen twee toppers voorgeschoteld.