Coach Paul Vervaeck probeert tijdens een time-out zijn troepen aan te vuren. De zevende plaats is nog niet binnen.
Volledig scherm
Coach Paul Vervaeck probeert tijdens een time-out zijn troepen aan te vuren. De zevende plaats is nog niet binnen. © Mpics


Kangoeroes Mechelen sleept zich naar het einde van een pandemieseizoen: ook tegen Luik onderuit (71-77)

BASKETBAL EUROMILLIONS LEAGUE‘Eindelijk een goede prestatie’, hoopten we hier te titelen. Tot vervelens toe werd het een ‘njet’. Vrijdag in Limburg toonde Mechelen amper teken van leven, zondag liet het zich opnieuw vangen. Over de winst van de bezoekers viel niet te discussiëren: bravo Luik. 

 1. Dina Boels is enige Brabantse medaillewinnaar op BK nieuwelingen: “Goed dat ik niet achter de winnares gesprongen ben”
  Wielrennen nieuwelingen

  Dina Boels is enige Brabantse medaille­win­naar op BK nieuwelin­gen: “Goed dat ik niet achter de winnares gesprongen ben”

  Dina Boels (Van Moer Logistics Cycling Team) eindigde op de derde plaats op het BK voor meisjes-nieuwelingen. De Bierbeekse is daarmee de enige Brabantse medaillewinnaar op het Belgische kampioenschap in Liedekerke. Nolan Huysmans (Avia CT) pakte de vijfde plaats bij de eerstejaars nieuwelingen, Wies Nuyens (Alfasun) was als tiende de beste Brabander bij de tweedejaars. “In de slotfase reed er nog een renster weg, door haar niet terug te halen, stelde ik mijn podiumplaats veilig”, reageert Dina Boels.
 2. Nio Vandervorst is de nieuwe kampioen bij de eerstejaars nieuwelingen: “Stiekeme droom die uitkomt”
  Wielrennen BK nieuwelingen

  Nio Vander­vorst is de nieuwe kampioen bij de eerste­jaars nieuwelin­gen: “Stiekeme droom die uitkomt”

  Nio Vandervorst (Acrog Tormans Balen) is de nieuwe Belgische kampioen bij de eerstejaars nieuwelingen. De renner uit Zelem bij Halen was in Liedekerke de beste van een groep van veertig renners. De nationale kampioen zit nog maar twee jaar op de fiets, nu al kampioen worden, is meer dan een verrassing. “Misschien wel, maar eigenlijk heb ik er wel stiekem op gehoopt”, vertelt Vandervorst. “Tijdens de eindspurt heb ik pas in de laatste meters achterom gekeken, toen was ik helemaal zeker.”