Coach Kristof Michiels heeft werk aan de winkel. De eerste titelmatch draaide uit op een pandoerging.
Volledig scherm
Coach Kristof Michiels heeft werk aan de winkel. De eerste titelmatch draaide uit op een pandoerging. © BELGAKangoeroes Mechelen weggeblazen in eerste titelmatch tegen Oostende (103-60): “Ik wil géén drie keer verliezen met veertig punten”

BASKETBAL BNXT-LEAGUE FINALE PLAY-OFFSDe eerste finalewedstrijd van Kangoeroes is uitgedraaid op een fiasco. Na nog geen vijf minuten gingen de Mechelse kopjes naar beneden. Game over. Op alle vlakken werd het afgetroefd. Overklast door Oostende. Maandag moet het stukken beter of een sweep dreigt. 

 1. Gerben Thijssen start als schaduwfavoriet in het BK: “Ploeg rijdt volledig in mijn dienst”
  Wielrennen profs

  Gerben Thijssen start als schaduwfa­vo­riet in het BK: “Ploeg rijdt volledig in mijn dienst”

  Met 18 zijn ze, de Limburgers die zondag aan de start staan van het BK wielrennen in Middelkerke. De biljartvlakke omloop lijkt één lange aanloop naar een sprint te worden, al kan de dubbele passage door de Moeren voor een schifting zorgen. De kansen van de Limburgse deelnemers zijn alvast niet klein. Jasper Philipsen is één van de topfavorieten terwijl Gerben Thijssen en Jordi Meeus ook kunnen meedoen voor de tricolore trui. “De ploeg rijdt in mijn dienst”, klinkt het bij Gerben Thijssen.
 2. BMW viermaal winnaar tijdens tweede manche van de Zolder Sprint Series: “Al jaren de kweekvijver voor nieuw talent in onze sport”
  motorsport

  BMW viermaal winnaar tijdens tweede manche van de Zolder Sprint Series: “Al jaren de kweekvij­ver voor nieuw talent in onze sport”

  Op Circuit Zolder vond vandaag de tweede manche van de Zolder Sprint Series 2022 plaats. Op het programma stonden opnieuw vier sprintwedstrijden, twee voor de Cup en twee voor de Supercup, allemaal als onderdeel van het Vlaams kampioenschap motoren snelheid. Het warme weer had zeker zijn aandeel in het verloop van de competitie, waar Fedrik Matthys (BMW) in de Cup en Yan Ancia (BMW) in de Supercup de grote winnaars werden.
 3. Philip Milanov na zijn twaalfde opeenvolgende nationale titel : “Punten voor de World Ranking waren het belangrijkste vandaag”
  Atletiek

  Philip Milanov na zijn twaalfde opeenvol­gen­de nationale titel : “Punten voor de World Ranking waren het belangrijk­ste vandaag”

  Op de eerste dag van het Belgisch kampioenschap atletiek heeft Philip Milanov (30) voor het twaalfde jaar op rij goud behaald in het discuswerpen. In Gentbrugge bleef hij met een worp van 61m72 een stuk onder zijn seizoensbeste, maar sprokkelde hij wel belangrijke punten het oog op kwalificatie voor het WK in Eugene. “Het ontbrak me wat aan frisheid vandaag”, zegt hij.