De start van de Supercup met Yan Ancia, de winnaar van de wedstrijd, met zijn BMW vooraan.
Volledig scherm
De start van de Supercup met Yan Ancia, de winnaar van de wedstrijd, met zijn BMW vooraan. © Ivan Tarantsov / RV

BMW viermaal winnaar tijdens tweede manche van de Zolder Sprint Series: “Al jaren de kweekvijver voor nieuw talent in onze sport”

motorsportOp Circuit Zolder vond vandaag de tweede manche van de Zolder Sprint Series 2022 plaats. Op het programma stonden opnieuw vier sprintwedstrijden, twee voor de Cup en twee voor de Supercup, allemaal als onderdeel van het Vlaams kampioenschap motoren snelheid. Het warme weer had zeker zijn aandeel in het verloop van de competitie, waar Fedrik Matthys (BMW) in de Cup en Yan Ancia (BMW) in de Supercup de grote winnaars werden.

  1. Ward D’Hoore is met nationaal brons en toptijd op 5000m helemaal terug na blessureleed: “Heb toegewerkt naar deze periode”
    Atletiek

    Ward D’Hoore is met nationaal brons en toptijd op 5000m helemaal terug na blessure­leed: “Heb toegewerkt naar deze periode”

    Door een aanslepende achillespeesblessure kwam Ward D’Hoore (27) afgelopen winter niet in actie. Na een lange en geduldige revalidatie bewees hij de afgelopen weken echter dat hij helemaal terug is. Hij won de 10km op de Nacht van Vlaanderen, pakte brons op het BK 5000m en liep zaterdag op de KBC Nacht van de Atletiek een sterk persoonlijk record van 13.47.11 op de 5000m. “Alle puzzelstukjes vielen in elkaar”, klinkt het.