Jan Smolders, hier op een archiefbeeld, kon in de extra tijd niet scoren voor Pelt.
Volledig scherm
Jan Smolders, hier op een archiefbeeld, kon in de extra tijd niet scoren voor Pelt. © Bart Borgerhoff

Birger Van Dael (Pelt) na het gelijkspel tegen leider Houtvenne: “Beste kans was voor ons, maar punt is verdiend”

Voetbal derde amateur BEsperanza Pelt kwam tegen leider Houtvenne niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. De Noord-Limburgers hadden in de slotfase nog de beste kans via invaller Jan Smolders, maar diens poging strandde op de paal. Geen winst voor Pelt, maar ook geen nederlaag en dat al voor de zesde week op rij. “Natuurlijk win ik liever, maar een punt tegen de leidersploeg is geen slecht resultaat”, vertelt doelman Birger Van Dael.

  1. Dries Lahraoui (ZVK Eisden-Dorp) wil ondanks een operatie de Limburgse derby niet missen: “We willen het beste team van Limburg worden”
    FUTSAL EERSTE NATIONALE

    Dries Lahraoui (ZVK Eis­den-Dorp) wil ondanks een operatie de Limburgse derby niet missen: “We willen het beste team van Limburg worden”

    ZVK Eisden-Dorp verwacht vrijdagavond een volle sporthal ‘de Helix’ voor de Limburgse derby tegen Full Hasselt. De voorbije jaren zorgde deze confrontatie steeds veel strijd, spanning en een ongelooflijke ambiance. Dat zal vrijdag niet anders zijn. Eisden nam een prima seizoenstart en draaide het hele seizoen mee in de veilige middenmoot. Hasselt daarentegen moest een tijdje wachten vooraleer de motor echt aansloeg, maar zit na een inhaalbeweging de Maasmechelaars op de hielen. “We willen het seizoen afsluiten als beste Limburgse ploeg. Winnen tegen Hasselt is dus een must”, klinkt Eisdens doelman Dries Lahraoui resoluut.