Nick Celis is in de finale de Hongaarse verdediging te snel af met een inlegger.
Volledig scherm
Nick Celis is in de finale de Hongaarse verdediging te snel af met een inlegger. © Fiba 3x3

Bezieler Nick Celis kijkt vooruit naar het olympisch 3x3 basketbaltoernooi: “Eerste doel is top zes, dat geeft ons de kans om verder te dromen”

Het succesverhaal leest als een droom: vier basketamateurs dwingen op het kwalificatietoernooi voor 3x3 basketbal tegen al hun professionele tegenstanders een olympisch ticket af. Twee dagen na de kwalificatie worden zij al weer bij hun werkgever verwacht. Voor Nick Celis, Thierry Marien, Thibaut Vervoort en Raf Bogaerts is dit geen droom. Dit viertal mag zich binnen enkele weken opmaken voor het grootste sportevenement van de wereld: de Olympische Spelen in Tokio.

 1. Vanessa Sterckendries wil op het BK hamerslingeren haar olympische selectie waarmaken: “Uiteraard kijk ik uit naar deze wedstrijd in mijn achtertuin”
  ATLETIEK BK

  Vanessa Stercken­dries wil op het BK hamerslin­ge­ren haar olympische selectie waarmaken: “Uiteraard kijk ik uit naar deze wedstrijd in mijn achtertuin”

  Net als vorig jaar zal het BK hamerslingeren doorgaan in Kessel-Lo. In principe geldt ook voor deze discipline de jaarlijkse switch tussen de Vlaamse en Waalse federatie, maar die laatste slaagde er niet in een organisator te vinden. Dan maar langs Vlaamse kant proberen en DCLA ging snel akkoord. Vanessa Sterckendries uit Herent, maar aangesloten bij OEH, was daarmee best tevreden.
 2. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.