Op het podium kon Bert Van Lerberghe, West-Vlaams profkampioen, al lachen. Kenny Molly pakte het zilver, Gianni Marchand brons.
Volledig scherm
Op het podium kon Bert Van Lerberghe, West-Vlaams profkampioen, al lachen. Kenny Molly pakte het zilver, Gianni Marchand brons. © VDB

Bert Van Lerberghe sluit Izegem met provinciale titel en frustraties af: “Ik ben blij dat ik niet veel kermiskoersen rijd”

WIELRENNEN PROFSGerben Thijssen schreef Izegemkoers op zijn naam. Toch mocht ook Bert Van Lerberghe het podium op. Als zevende was hij eerste West-Vlaming. In Izegem wordt traditiegetrouw de provinciale proftitel uitgereikt. Kenny Molly en Gianni Marchand haalden zilver en brons.

 1. Jean Max (KMR Biesen) zit met bedenkingen na corona-uitbraak: “Wie brengt duidelijkheid in de te volgen procedure?”
  VOETBAL DERDE PROVINCIALE A

  Jean Max (KMR Biesen) zit met bedenkin­gen na corona-uit­braak: “Wie brengt duidelijk­heid in de te volgen procedure?”

  Of het eerste elftal van derdeprovincialer KMR Biesen zondag de korte verplaatsing naar Membruggen zal maken, is op dit ogenblik zeer de vraag. Na een positieve melding bij één van de reservespelers donderdagmorgen, bleek in de vooravond dat nog vijf spelers bij een zelftest een positieve indicatie noteerden. De dienstdoende ref noteerde zulks in bijzijn van beide teams en allicht zal voor de groene tafel van het PC later een definitief uitsluitsel geveld worden. “Geen van beide teams wil in dit geval spreken van een forfait”, aldus Jean Max, gerechtigd correspondent bij KMR Biesen. “Vraag aan de spelers of ze willen voetballen en zij zullen allen volmondig ‘ja’ antwoorden. Alleen kan je de gezondheid van de mensen uiteraard niet in het gedrang brengen en moet je nuchter de juiste beslissing nemen.”
 1. Patro Eisden wint in La Louvière en klimt met 9 op 9 naar de top van de klassering: “We doen een schitterende zaak”

  Patro Eisden wint in La Louvière en klimt met 9 op 9 naar de top van de klassering: “We doen een schitteren­de zaak”

  Patro Eisden blijft verassen. Na overwinningen tegen Knokke en Rupel Boom graaiden de Maaslanders nu ook de volle buit mee uit La Louvière. Het werd er i-2. Met die 9 op 9 kan Eisden weer geruster ademen en warempel zelfs opnieuw naar boven kijken. Niemand had dit voor het seizoen ooit durven voorspellen. “Met veel strijdlust en een juiste mentaliteit kan je veel bereiken, dat bewijzen onze jongens nu al drie weken op rij”, glundert Aziz Rejdi.