Aleksandar Stankov (m.) en leidersploeg Diest dolden zaterdagavond met rode lantaarn Koersel.
Volledig scherm
Aleksandar Stankov (m.) en leidersploeg Diest dolden zaterdagavond met rode lantaarn Koersel. © Guy Meurs

Beringen pakt punt, Koersel moet 6-0-dreun verwerken

Voetbal Derde nationale BEen week na de 2-3 winst in  Pelt heeft Beringen een punt gepakt tegen kopploeg Sint-Lenaarts. KVK moest lang achtervolgen, maar in de slotfase tekende Weeghmans voor de gelijkmaker. Beringen behoudt op deze manier zicht op de middenmoot. Veel minder goed verging het de buren uit Koersel. Die keken bij leider Diest tegen een zware 6-0-nederlaag aan. De rode lantaarn in derde B kon dit seizoen nog niet winnen.

 1. Steven en Mathijs Casteele lopen zondag PK veldlopen: “Geen favoriet, maar we lopen altijd om te winnen”
  veldlopen

  Steven en Mathijs Casteele lopen zondag PK veldlopen: “Geen favoriet, maar we lopen altijd om te winnen”

  Zondag wordt in Eernegem het provinciaal kampioenschap veldlopen georganiseerd. Bij de senioren mannen kondigt de wedstrijd zich aan als een van de spannendste van de laatste jaren. Jonathan Goudeseune is, op basis van zijn knappe eerste seizoenshelft, de favoriet, maar toch zal er zeker ook rekening moeten gehouden worden met de broers Steven en Mathijs Casteele. “Steven heeft de laatste weken enkele serieuze stappen voorwaarts gezet en ik denk dat hij moet kunnen winnen”, aldus Mathijs.
 2. Martijn Wydaeghe zit exact één jaar naast Thierry Neuville. De Belgen gaan op zoek naar de wereldtitel in 2022
  autosport

  Martijn Wydaeghe zit exact één jaar naast Thierry Neuville. De Belgen gaan op zoek naar de wereldti­tel in 2022

  Exact een jaar geleden kreeg Martijn Wydaeghe uit Sint-Eloois-Winkel een telefoontje van vijfvoudig vicewereldkampioen rally Thierry Neuville of hij meteen als corijder kon instappen. Neuville nam immers afscheid van Nicolas Gilsoul en had op enkele dagen van de start van het WK 2021 een nieuwe ‘co’ nodig. Ondertussen zijn we een jaar verder en staat Wydaeghe voor de start van zijn tweede seizoen in het WK met Hyundai én met Thierry Neuville, volgende week met de Monte-Carlo.
 3. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.