Benoit Torcq speelde zich in het openingsweekend van de Tennis Tour meteen in de kijker.
Volledig scherm
Benoit Torcq speelde zich in het openingsweekend van de Tennis Tour meteen in de kijker. © Geert De Rycke

Benoit Torcq (TC Merelbeke): “Ik ga voor de Masters”

tennisDé man van het openingsweekend van de Tennis Tour in Merelbeke was ongetwijfeld Benoit Torcq. De 15-jarige student uit Heusden veegde bij mannen 2 zowel Seppe Reynebeau (6-1, 6-1) als Peter Duyck (6-4, 6-4) van de tabel en schitterde bij mannen 1 door tweede reekshoofd Laurens Weynants uit te schakelen (6-4, 3-6, 6-4). Torcq is heel ambitieus.

  1. Niels Driesen rondt aanvalswerk af met eerste zege en Belgische titel bij de tweedejaars nieuwelingen: “Verrassing, ook voor mij”
    Wielrennen BK tweedejaars nieuwelingen

    Niels Driesen rondt aanvals­werk af met eerste zege en Belgische titel bij de tweede­jaars nieuwelin­gen: “Verrassing, ook voor mij”

    Een week nadat hij de Limburgse titel aan Jarno Widar moest laten, is Niels Driesen (Acrog Tormans Balen) Belgisch kampioen bij de tweedejaars nieuwelingen geworden. De benjamin uit Nieuwerkerken was de beste van een kopgroep van drie renners. Liam Coninckx (Sport en Steun Leopoldsburg) werd knap derde. De nieuwe kampioen is heel blij met de driekleur, maar ook verrast. “Zeg dat wel, ik rekende mezelf niet bij de favorieten, maar ik heb wel een sterke koers gereden”, vertelt hij.