Trainer Benny Lunenburg met nieuwkomer Terry Osei-Berkoe.
Volledig scherm
Trainer Benny Lunenburg met nieuwkomer Terry Osei-Berkoe. © Dessel Sport/RV

Benny Lunenburg (T1 Dessel Sport): “De bekercompetitie blijft een doel op zich”

Voetbal Beker van BelgiëVoor Dessel Sport is de voorbereiding op het nieuwe seizoen voorbij. Met de eerste wedstrijd in het kader van de Cofidis Cup, zondagavond om 19.30 uur voor eigen volk tegen Wielsbeke, wordt het startschot van een heel lang seizoen gegeven. Woensdagavond om 20 uur volgt in competitieverband reeds de eerste thuiswedstrijd tegen Knokke.

 1. SC Duffel wist 0-3-achterstand uit in slothalfuur en pakt eerste zege in spektakelderby tegen FC Katelijne (4-3): “Precies wat we nodig hadden”
  voetbal derde provinciale B

  SC Duffel wist 0-3-achter­stand uit in slothalf­uur en pakt eerste zege in spektakel­der­by tegen FC Katelijne (4-3): “Precies wat we nodig hadden”

  In een nog niet zo heel ver verleden was de derby tussen Duffel en FC Katelijne er een in de nationale reeksen, maar intussen vinden we beide clubs terug in derde provinciale. Een ander niveau, maar aan animo nog steeds geen gebrek. Katelijne liep zondag tot 0-3 uit, een hattrick van Öztürk, maar een goal van Kerremans bracht opnieuw spanning en de rode kaart voor bezoeker Peeters bleek een kantelpunt. Plots lukte alles voor de Duffelaars die de scheve situatie helemaal ombogen in het laatste half uur, 4-3 was de eindstand.
 2. Jordan Lomba en KVC Houtvenne blijven steken op een 1-1-gelijkspel tegen Betekom: “Te laat wakker geschoten”
  voetbal derde nationale B

  Jordan Lomba en KVC Houtvenne blijven steken op een 1-1-gelijkspel tegen Betekom: “Te laat wakker geschoten”

  KVC Houtvenne geraakte het voorbije weekend niet voorbij Betekom (1-1) en liet zo de kans liggen om samen met Geel en Termien op kop van de rangschikking te blijven. Geen man overboord echter voor het vernieuwde team van coach Ruben Corstjens, dat na vier matchen nog altijd ongeslagen is en met acht op twaalf best wel van een geslaagde start kan spreken.
 1. Hélène Brasseur is de Rising Star op het Gala van de Gouden Stick: “Ik geniet van elk moment”

  Hélène Brasseur is de Rising Star op het Gala van de Gouden Stick: “Ik geniet van elk moment”

  Bij de Belgische hockeyvrouwen maakten Charlotte Englebert en Hélène Brasseur het voorbije jaar indruk. Niet toevallig vielen beide speelsters zondagavond in Genval in de prijzen: de 21-jarige Englebert greep de Gouden Stick, de één jaar jongere Brasseur werd Rising Star. “Zes dagen per week sta ik op het hockeyveld en ik geniet er intens van”, aldus de speelster van Gantoise.