Neoprof Arnaud De Lie was aan het einde van de GP Jempi Monseré sneller dan Dries De Bondt (l.) en Hugo Hofstetter, ploegmaat van Izegemnaar Benjamin Declercq.
Volledig scherm
Neoprof Arnaud De Lie was aan het einde van de GP Jempi Monseré sneller dan Dries De Bondt (l.) en Hugo Hofstetter, ploegmaat van Izegemnaar Benjamin Declercq. © VDB

Benjamin Declercq ziet Arnaud De Lie GP Monseré winnen: “Voor Hofstetter geen perfecte lead-out kunnen doen”

WIELRENNEN PROFSDe Grote Prijs Jean-Pierre Monseré zou op een duel tussen Hugo Hofstetter – derde in Kuurne-Brussel-Kuurne en tweede in Le Samyn – en neoprof Arnaud De Lie uitdraaien. Dat kon worden voorspeld. Beiden waren op de afspraak. De Lie haalde het. Dries De Bondt hield Hofstetter van rang twee.

 1. Hugues Van Doorne (SK Vinderhoute): “Zalig om zo de stap naar derde te kunnen zetten”
  voetbal vierde provinciale A

  Hugues Van Doorne (SK Vinderhou­te): “Zalig om zo de stap naar derde te kunnen zetten”

  Ook de remontada van Everton gezien deze week? Misschien niet, maar die van Manchester City vast wel. In de kelderverdieping van het provinciaal voetbal leek SK Vinderhoute ook een kruis te mogen maken over de promotie. In de verlengingen keek het tegen een 2-1-achterstand aan bij Akkers Middelburg. Tot duivel-doet-al Hugues Van Doorne in de slotseconden de gelijkmaker tegen de touwen knalde. En in de strafschopepiloog bleek Vinderhoute ook nog eens de sterkste. Dolle vreugde bij SKV, treurnis bij Middelburg.
 2. Bart Bevernage en VK Linden missen kans op promotie tegen KVE Drongen (0-2): “Zure nederlaag, maar we hebben er al een mooi seizoen opzitten”
  voetbal interprovinciale eindronde

  Bart Bevernage en VK Linden missen kans op promotie tegen KVE Drongen (0-2): “Zure nederlaag, maar we hebben er al een mooi seizoen opzitten”

  De interprovinciale eindronde kent stilaan zijn ontknoping. Zo promoveert KVE Drongen volgend seizoen al zeker naar derde amateurklasse na een 0-2- zege bij het Leuvense VK Linden. Met twee goals binnen de eerste twintig minuten legden de Oost-Vlamingen de finale al vroeg in een definitieve plooi. Voor VK Linden is er donderdag eventueel nog een ultieme kans op het veld van KSV Rumbeke.