Ben Squire werd aan het einde van de eerste rit van de Ronde van Oost-Vlaanderen beloond met de blauwe puntentrui.
Volledig scherm
Ben Squire werd aan het einde van de eerste rit van de Ronde van Oost-Vlaanderen beloond met de blauwe puntentrui. © Robby Verdickt

Ben Squire droomt na eerste rit van eindwinst in de Ronde van Oost-Vlaanderen: “Hitte deert me niet”

Wielrennen beloftenBen Squire (21) zette zijn zinnen op de Ronde van Oost-Vlaanderen voor beloften. De Zottegemnaar moest de zege in de openingsrit aan Michiel Coppens laten, maar hij sprokkelde bij bonisprinten negen seconden. Zodat hij met één tel achterstand op Coppens, die aan de streep tien seconden bonificaties sprokkelde, naar de tweede rit in Massemen trekt.

 1. Racing Mechelen wint verdiend van Cappellen na onderhoudende topper (1-0): “We zijn hier niet om met ons te laten sollen”
  voetbal tweede nationale B

  Racing Mechelen wint verdiend van Cappellen na onderhou­den­de topper (1-0): “We zijn hier niet om met ons te laten sollen”

  Met een zware bekerwedstrijd op het veld van Lierse in de benen werd Racing Mechelen overrompeld door Cappellen in het openingskwartier, maar in het tweede kwart van de wedstrijd nam de thuisploeg het heft in handen en creëerde ze de beste kansen, vooral langs Ventôse. Kort na de pauze tekende Carrez voor de verdiende openingsgoal met een knal in de korte hoek en was de 2-0 daarna dichterbij dan de gelijkmaker. Tot de troepen van Greg Vanderidt tien minuten voor tijd aan een penalty en nieuwe anticlimax ontsnapten na een nochtans duidelijke haakfout van Guldix op Symons. Het bleef evenwel 1-0 en met 7 op 12 vindt Racing aansluiting bij de top vijf.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 1. Briek Mersseman krijgt dit seizoen kansen bij leider Lo-Reninge: “We hebben van niemand schrik”
  voetbal vierde provinciale A

  Briek Mersseman krijgt dit seizoen kansen bij leider Lo-Reninge: “We hebben van niemand schrik”

  Na vier speeldag is JV Lo-Reninge de ietwat verrassende leider in vierde provinciale A. De blauw-zwarte formatie verzamelde tien punten en scoorde al negentien doelpunten in de maand september. Een van de uitblinkers van het seizoensbegin is de jonge spelverdeler Briek Mersseman, die afgelopen weekend een hattrick scoorde bij de ruime 8-1-overwinning tegen Koekelare B.
 2. Voorzitter Ben De Goignies kijkt uit naar nieuw seizoen van Leuven Bears: “Gezond blijven is voor iedere club een uitdaging”
  Basketbal BNXT League

  Voorzitter Ben De Goignies kijkt uit naar nieuw seizoen van Leuven Bears: “Gezond blijven is voor iedere club een uitdaging”

  Leuven Bears begint zaterdag aan de nieuwe competitie met een thuiswedstrijd tegen Charleroi. Aan de vooravond van het nieuwe kampioenschap is er bij nogal wat clubs ongerustheid. Corona is nog altijd niet helemaal uit de wereld en de dalende koopkracht kan voor slinkende inkomsten zorgen. In Leuven is dat niet anders, al kijkt men met opgeheven vooruit.
 3. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.