Ben Hermans, hier als winnaar van de Giro dell'Appennino, is één van de kanshebbers voor eindwinst in Noorwegen.
Volledig scherm
Ben Hermans, hier als winnaar van de Giro dell'Appennino, is één van de kanshebbers voor eindwinst in Noorwegen. © Photo News

Ben Hermans is één van de kanshebbers in de Arctic Race of Norway, ook Jens Reynders staat aan de start

Wielrennen profsHet wielerpeloton trekt voor het eerst sinds lang weer naar Noorwegen. Na een jaar onderbreking staat daar vanaf donderdag de achtste editie van de Arctic Race of Norway op het programma. Dylan Teuns won deze rittenkoers in 2017, maar deze keer is de Halenaar er niet bij. Met Ben Hermans (Israel Start-Up Nation) en Jens Reynders (Sport Vlaanderen-Baloise) en Jelle Vanendert (Bingoal Pauwels Sauzen WB) staan er twee Limburgers aan de start.

 1. Ali Yildiz scoort hattrick en bezorgt Eendracht Termien ruime zege: “Ik heb het scoren niet verleerd”

  Ali Yildiz scoort hattrick en bezorgt Eendracht Termien ruime zege: “Ik heb het scoren niet verleerd”

  Eendracht Termien heeft nog eens ouderwets uitgehaald. De jonkies van trainer Tomas Daumantas namen met ruime 6-2 cijfers de maat van Berlaar-Heikant. Vooral na de rust schudde Termien alle frustraties van zich af. Ook Ali Yildiz mocht juichen. Met een hattrick toonde de Termien spits dat hij het scoren nog niet verleerd heeft. “Ik telde vijf assist achter mijn naam, maar het zijn toch de doelpunten waarop een spits wordt beoordeeld”, genoot Yildiz.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 3. Quinten Hermans pakt vijfde plaats in Zonhoven: “Net niet goed genoeg, Amerika-trip in de benen”
  Veldrijden Wereldbeker

  Quinten Hermans pakt vijfde plaats in Zonhoven: “Net niet goed genoeg, Amerika-trip in de benen”

  Quinten Hermans (Tormans CX) is er niet in geslaagd om voor eigen publiek zijn tweede wereldbekercross te winnen. De Looienaar was één van de hoofdrolspelers in en om de kuil, maar in de slotfase kwam hij toch tekort om Toon Aerts (Baloise-Trek Lions) bij te houden. Hermans werd vijfde, een resultaat waarmee hij leven kan. “Ik was vandaag niet super, niet goed genoeg om tot in de finale mee te doen voor winst. Neen, niet ontevreden, het lag allemaal heel kort bij elkaar”, zegt Hermans.