Cynthia Bolingo en Nafi Thiam zijn gelukkig na de 200m in NIjvel.
Volledig scherm
Cynthia Bolingo en Nafi Thiam zijn gelukkig na de 200m in NIjvel. © Belga

Ben Broeders en Cynthia Bolingo pakken uit met sterke prestaties

ATLETIEKBen Broeders gaat er stilaan op vooruit en klaarde in het Duitse Zweibrucken alvast 5,70m met de polsstok. De ster van het weekend was ongetwijfeld Cynthia Bolingo. De Brusselse spurtte in Nijvel met 22.79 naar de olympische limiet op de 200m. Eerder al had de atlete van CABW dat van de 400m gelopen met haar 50.75 in het Franse Montreuil.

  1. Dina Boels is enige Brabantse medaillewinnaar op BK nieuwelingen: “Goed dat ik niet achter de winnares gesprongen ben”
    Wielrennen nieuwelingen

    Dina Boels is enige Brabantse medaille­win­naar op BK nieuwelin­gen: “Goed dat ik niet achter de winnares gesprongen ben”

    Dina Boels (Van Moer Logistics Cycling Team) eindigde op de derde plaats op het BK voor meisjes-nieuwelingen. De Bierbeekse is daarmee de enige Brabantse medaillewinnaar op het Belgische kampioenschap in Liedekerke. Nolan Huysmans (Avia CT) pakte de vijfde plaats bij de eerstejaars nieuwelingen, Wies Nuyens (Alfasun) was als tiende de beste Brabander bij de tweedejaars. “In de slotfase reed er nog een renster weg, door haar niet terug te halen, stelde ik mijn podiumplaats veilig”, reageert Dina Boels.