Ben Baele in het shirt van EFC-L&R-Vulsteke: de Zottegemnaar begint vrijdag aan de driedaagse La Sportbreizh.
Volledig scherm
Ben Baele in het shirt van EFC-L&R-Vulsteke: de Zottegemnaar begint vrijdag aan de driedaagse La Sportbreizh. © VDB

Ben Baele debuteert bij nieuwe team in La Sportbreizh: “Drie korte ritten in Bretagne, maar met vrij veel hoogtemeters”

WIELRENNEN beloftenDerdejaarsbelofte Ben Baele (20) mag vrijdag voor het eerst een rugnummer opspelden. Met EFC-L&R-Vulsteke, zijn nieuw team, rijdt hij in Bretagne de driedaagse La Sportbreizh. De late seizoenstart lijkt op een eerste schooldag.

 1. Emil Abaz en Rupel Boom sluiten pre-voorbereiding met goed gevoel af ondanks 4-1-nederlaag tegen OHL: “Ik wil promoveren met deze club”
  Voetbal eerste nationale

  Emil Abaz en Rupel Boom sluiten pre-voorberei­ding met goed gevoel af ondanks 4-1-nederlaag tegen OHL: “Ik wil promoveren met deze club”

  Woensdagavond sloot Rupel Boom zijn pre-voorbereiding af met een oefenpot bij eersteklasser Oud-Heverlee Leuven. De Steenbakkers verloren met 4-1, maar zoals altijd in een oefencampagne was de uitslag van geen tel. De prestatie was dat wel al enigzins en daarover mochten de troepen van Greg Vanderidt best tevreden zijn. Ook aanvaller Emil Abaz (23), die zijn tweede goal maakte in drie wedstrijden en het seizoen heel ambitieus tegemoet kijkt.
 2. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.