Gerben Kuypers, hier nog aan het werk op de weg, weet dat zijn laatste veldritseizoen bij de beloften cruciaal wordt.
Volledig scherm
Gerben Kuypers, hier nog aan het werk op de weg, weet dat zijn laatste veldritseizoen bij de beloften cruciaal wordt. © Foto Coghe

Belofte Gerben Kuypers rijdt Ethias Cross in Bredene: “Met dit deelnemersveld zou top vijftien halen straf zijn”

VELDRIJDEN BELOFTENGerben Kuypers begon niet onaardig aan het veldritseizoen. Hij startte met winst in een B-cross in Frankrijk en pakte in het Duitse Lützelbach als zevende zijn eerste zes UCI-punten. Zaterdag rijdt hij de A-cross in het recreatiedomein Grasduinen in Bredene.

  1. Astrid Dierckx naar WK padel in Qatar: “Ik begin altijd met enthousiasme aan een nieuwe sport”

    Astrid Dierckx naar WK padel in Qatar: “Ik begin altijd met enthousias­me aan een nieuwe sport”

    Astrid Dierckx is één van de acht speelsters die ons land mag vertegenwoordigen op het WK padel van midden november in Qatar. Dierckx proefde van heel wat sporten: van onder meer tennis en korfbal, ging het naar beachtennis en nu dus padel. Sedert vorig jaar vormt ze met An-Sophie Mestach een vast duo. “Ik probeer zo goed mogelijk voor te bereiden, An-Sophie smasht af”, lacht Dierckx.
  2. Amir Lemti (KSK Heist) mag het zondag op het veld van leider FC Liège proberen waar te maken: “Als we een perfecte wedstrijd spelen, zit er misschien wel puntengewin in”

    Amir Lemti (KSK Heist) mag het zondag op het veld van leider FC Liège proberen waar te maken: “Als we een perfecte wedstrijd spelen, zit er misschien wel puntenge­win in”

    KSK Heist kreeg op de vorige speeldag, dankzij een 1-0 zege tegen Wezet, het wagonnetje weer aangehaakt bij de kopgroep in 1B. Heist heeft op de zevende plaats twee punten achterstand op vier leiders, en één van die leiders is FC Liège. De Luikenaars verloren tot nog toe één enkele keer, op eigen veld dan nog, tegen... Wezet. Die wedstrijd eindigde op een 2-3 score.