De BMW M4 van het Belgische WRT tijdens de parade in de straten van het Australische Bathurst.
Volledig scherm
De BMW M4 van het Belgische WRT tijdens de parade in de straten van het Australische Bathurst. © WRT / RV

Belgen voor de winst in Bathurst 12 Hours. Dries Vanthoor: “Een nieuwe start voor team en mezelf”

autosportHet was zonder meer één van de verhalen van 2022: de overgang van het Belgische topteam WRT van Audi Sport naar BMW M. Na een succesvolle eerste wedstrijd met de nieuwe BMW M4 GT3 in Dubai, is het nu tijd voor BMW M Team WRT om het officiële racedebuut als fabrieksteam te maken, dit weekend tijdens de Bathurst 12 Hours in Australië, die geldt als de eerste wedstrijd van de Intercontinental GT Challenge. Bij de rijders niet alleen levende legende Valentino Rossi, maar ook drie landgenoten: Hasselaar Dries Vanthoor, Brusselaar Maxime Martin en de perfecte Belg Charles Weerts.

 1. Leider Eendracht Mechelen a/d Maas wint spektakelderby tegen Boorsem in absolute slotfase: “Een gelijkspel was juister geweest”
  PREMIUM
  VOETBAL TWEEDE PROVINCIALE B

  Leider Eendracht Mechelen a/d Maas wint spektakel­der­by tegen Boorsem in absolute slotfase: “Een gelijkspel was juister geweest”

  De Maasmechelse derby tussen Boorsem Sport en Mechelen a/d Maas bood alles was je als supporter maar wensen kon: veel ambiance, spanning, een karrevracht doelpunten en een onwaarschijnlijke ontknoping. Eendracht domineerde voor de rust en liep verdiend 0-2 uit. In de tweede helft nam Boorsem het initiatief over, schakelde een versnelling hoger en boog de achterstand om in een voorsprong. Eendracht kwam er niet meer uit en de partij leek beslist. Tot Ferro en Czifrik in de absolute slotfase alsnog genadeloos toesloegen. “Het was een genietbaar derby met twee teams die elk één helft voor hun rekening namen. Een gelijkspel was juister geweest”, klonken beide trainers na afloop.
  Maasmechelen