Beerschot verloor ook zijn zesde thuismatch van het seizoen.
Volledig scherm
Beerschot verloor ook zijn zesde thuismatch van het seizoen. © BELGA

Beerschot kan ook in zesde thuismatch van het seizoen niks rapen: “Ongelooflijk dat we niet scoorden uit al onze kansen”

Voetbal 1AWeer geen overwinning, weer niet op voorsprong gekomen, weer geen doelpunten voor eigen volk. De 0-1-nederlaag van Beerschot tegen KV Mechelen was de zoveelste tik die de Mannekens, dit seizoen incasseerden. “Het is ongelooflijk dat we uit al onze kansen niet konden scoren”, aldus Beerschots kapitein Mike Vanhamel na afloop van de partij.

 1. Limburgs derby tussen Renolim Borgloon en ZVK Eisden Dorp blijft boeien tot in de slotfase: “Efficiëntie geeft doorslag”

  Limburgs derby tussen Renolim Borgloon en ZVK Eisden Dorp blijft boeien tot in de slotfase: “Efficiën­tie geeft doorslag”

  Een efficiënter Renolim Borgloon won met 6-3 het Limburgs derby tegen ZVK Eisden Dorp. Met drie doelpunten op rij, zorgde een trefzekere Yachou meteen voor een kloof. Toch gaf het jeugdige ZVK Eisden niet op. Toen een nonchalanter spelend Borgloon gas terug nam, knokte de Maasmechelse ploeg zich opnieuw in de wedstrijd. El Hassani nam in de slotfase evenwel alle twijfel weg. Met deze nieuwe driepunter blijft Borgloon op de tweede plaats in de rangschikking. “Met 25 punten op 33 blijft het Loonse sprookje voortduren. Niemand zich aan zulk scenario verwacht”, genoot Kenneth Vanderheyden na afloop.
 1. Matthiece Nelissen (Sporting Hasselt): “Blij met broodnodige derbyzege tegen SK Tongeren”

  Matthiece Nelissen (Sporting Hasselt): “Blij met broodnodi­ge derbyzege tegen SK Tongeren”

  In het burenduel tussen Sporting Hasselt en SK Tongeren waren de belangen groot. Beide teams hadden nood aan een overwinning. Bij de Eburonen moest Jef Byloos inspringen, nadat Marco Pauls zelf ontslag had genomen. SK Tongeren zit in de hoek waar de klappen vallen. Dame Fortuna koos voor het andere kamp. Sporting met een uitblinkersrol voor Matthiece Nelissen (24) hield, na een 2-0 overwinning, de gouden punten in Hasselt.
 2. De Ypres Historic Regularity blijft spannend na de eerste dag

  De Ypres Historic Regularity blijft spannend na de eerste dag

  De openingsavond van de derde editie van de Ypres Historic Regularity werd verreden in kletsnatte omstandigheden. In combinatie met het erg hoge ritme, met een closed road stage in Boezinge en 8 regelmatigheidsritten in de regio Kust-Diksmuide, en de donkere nacht, was het een verraderlijke openingsetappe. Enkele tenoren lieten zich verrassen, wat resulteert in een verrassende leidersplaats voor Eddy Snaet en Filip Deplancke in hun Porsche 911.