Joren Dom vlak na zijn doelpunt tegen Anderlecht.
Volledig scherm
Joren Dom vlak na zijn doelpunt tegen Anderlecht. © Photo News

Beerschot en Joren Dom gaan in de beker op zoek naar eerste zege en goed gevoel: “Ons optrekken aan kleine dingen”

voetbal Beker van BelgiëHet bekerduel van woensdag op Francs Borains is voor Beerschot meer dan zomaar een tussendoortje. De hekkensluiter in 1A moet in Henegouwen een goed gevoel proberen te krijgen in aanloop naar de zespuntenmatch van zaterdag tegen Seraing. Gelukkig voor Beerschot is sterkhouder Joren Dom weer van de partij na een blessure.

 1. Siebe Van der Heyden en Anthony Moris vieren 100ste wedstrijd bij Union met zege: “Het is toch uitzonderlijk wat we op 2,5 jaar beleefd hebben”
  voetbal jupiler pro league

  Siebe Van der Heyden en Anthony Moris vieren 100ste wedstrijd bij Union met zege: “Het is toch uitzonder­lijk wat we op 2,5 jaar beleefd hebben”

  Union heeft zaterdagavond op bezoek bij Charleroi een vervolg weten te breien aan zijn reeks van ongeslagen wedstrijden. De vicekampioen zit al aan vijftien wedstrijden zonder nederlaag. Voor Siebe Van der Heyden en Anthony Moris was er naast de driepunter nog een reden tot feesten. De verdediger en doelman zitten aan 100 wedstrijden bij Union.
 2. Trainer Geert Persoons boekt eerste zege met Retie: “Hopelijk betekent dit een nieuwe start”
  Voetbal eerste provinciale

  Trainer Geert Persoons boekt eerste zege met Retie: “Hopelijk betekent dit een nieuwe start”

  De opluchting in het kamp van KBSK Retie was zondag groot. De fusieclub uit eerste provinciale boekte tegen Marierkerke-Branst een 4-3-overwinning. Na een heel sterke competitiestart was het van midden november geleden dat de Kempenaars nog een driepunter konden optekenen. Voor Geert Persoons, die in het zicht van de winterstop het roer van Andy Van Kets als T1 had overgenomen, was het zijn eerste driepunter.
 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”