Hervé Matthys schreeuwt zijn vreugde uit na zijn doelpunt.
Volledig scherm
Hervé Matthys schreeuwt zijn vreugde uit na zijn doelpunt. © Belga

Beerschot begint seizoen met kleine zege: “Pressingvoetbal kwam bij momenten goed uit de verf”

Voetbal Challenger Pro LeagueBeerschot is prima begonnen aan het nieuwe voetbalseizoen. Dankzij een doelpunt van nieuwkomer Hervé Matthys hielden de Mannekens de drie punten thuis tegen Beveren. “Er waait een frisse wind door de club”, stelt matchwinnaar Hervé Matthys tevreden vast.

 1. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.
 2. Piet Timmerman nieuwe trainer Blauwvoet Otegem: “Het gaat om een vriendendienst want de voorzitter ken ik heel goed”
  VOETBAL DERDE PROVINCIALE C

  Piet Timmerman nieuwe trainer Blauwvoet Otegem: “Het gaat om een vrienden­dienst want de voorzitter ken ik heel goed”

  Gewezen eersteklasser Piet Timmerman leidde dinsdagavond zijn eerste training als nieuwe trainer van derdeprovincialer Blauwvoet Otegem. “Het gaat om een vriendendienst want voorzitter Mathieu Salembier ken ik heel goed”, klinkt het. “Ik depanneer tot het einde van het seizoen. Voor volgend seizoen moet men uitkijken naar iemand anders.”
 1. Danny Vierendeel volgt (tijdelijk) Johnny Lebegge op als trainer van Kester-Gooik: “Deze situatie had ik liever anders gezien”
  Voetbal Tweede provinciale A

  Danny Vierendeel volgt (tijdelijk) Johnny Lebegge op als trainer van Kes­ter-Gooi­k: “Deze situatie had ik liever anders gezien”

  Vooraf had de buitenwereld terecht hoge verwachtingen van Kester-Gooik. In de eerste vijf competitiematchen werden die evenwel niet ingelost. Een vijf op vijftien en een bijhorende twaalfde plaats is het gevolg. Trainer Johnny Lebegge hield de eer aan zichzelf en diende zijn ontslag in. Danny Vierendeel neemt voorlopig de zaken over.