Bavo Meeus (l.) in duel met Brahim Afkir van Oppuurs tijdens een van zijn laatste wedstrijden voor Rapid Leest.
Volledig scherm
Bavo Meeus (l.) in duel met Brahim Afkir van Oppuurs tijdens een van zijn laatste wedstrijden voor Rapid Leest. © Gmax

Bavo Meeus verlaat Rapid Leest na vijf seizoenen voor KV Bonheiden: “Niet het verhoopte afscheid”

VOETBAL EERSTE PROVINCIALE/TWEEDE PROVINCIALE ABavo Meeus ruilt eersteprovincialer Rapid Leest na vijf jaar in voor KV Bonheiden, dat een reeks lager uitkomt. De 31-jarige middenvelder was jarenlang kapitein bij Rapid, maar moest vertrekken omdat de Leestenaren een nieuwe weg inslaan (lees: plaatselijker en goedkoper) in aanloop naar de fusie met Leest United binnen twee jaar.

 1. Manon Stragier en Asterix Avo beginnen aan play-offs: “Beschouwen het duel tegen Oudegem als een finale”
  volleybal liga a vrouwen

  Manon Stragier en Asterix Avo beginnen aan play-offs: “Beschouwen het duel tegen Oudegem als een finale”

  Dinsdag speelt Asterix Avo de halve finale van de play-offs tegen VC Oudegem. Dankzij een reeks knappe prestaties - ook zaterdag alweer tegen Michelbeke - mag het team van coach Kris Vansnick als leider van de competitie de clash tegen de Oost-Vlaamse buren in de eigen sporthal afwerken. “Dat is de eerste finale deze week, hopelijk mogen we zondag de tweede finale spelen”, verklaart Vansnick.
 2. VDK Gent is zeker van de tweede plaats en mag donderdag de halve finale van de play-offs in de eigen sporthal afwerken
  volleybal liga a vrouwen

  VDK Gent is zeker van de tweede plaats en mag donderdag de halve finale van de play-offs in de eigen sporthal afwerken

  Ladies Volley Limburg liet zaterdag een 2-3-overwinning noteren in Tchalou. Met deze uitslag en het Limburgse puntenverlies is VDK Gent zeker van een tweede plaats. Donderdag ontvangt Gent de ploeg uit Limburg voor de halve finale van de play-offs. In sportzalen zonder publiek is het thuisvoordeel miniem. Maar de extra energie dat nu bij Stijn Morand en zijn speelsters binnenstroomt, kan wel eens voor een onverwachte impuls zorgen.
 3. Huurling Maxime De Bie viert terugkeer bij Helmond Sport en hoopt op toekomst bij KV Mechelen: “Ik ben volwassener geworden”

  Huurling Maxime De Bie viert terugkeer bij Helmond Sport en hoopt op toekomst bij KV Mechelen: “Ik ben volwasse­ner geworden”

  Maxime De Bie maakte afgelopen weekend na goed een maand zijn wederoptreden bij Helmond Sport. De 20-jarige Hovenaar raakte begin maart geblesseerd en maakte nu het laatste halfuur vol tegen Volendam. Een blije terugkeer werd het niet met de 5-1-nederlaag, maar over zijn seizoen en de uitleenbeurt in het algemeen kan de huurling van KV Mechelen wél tevreden zijn.
 1. Clement: "Vincent, trapt Sambi dikwijls zo van die effectballen?"
  Play

  Clement: "Vincent, trapt Sambi dikwijls zo van die effectbal­len?"

 2. Gezien? Struikelende Elias Cobbaut werkt de bal weg met halve snoekduik
  Play
  Anderlecht
  5

  Gezien? Struikelen­de Elias Cobbaut werkt de bal weg met halve snoekduik

  12 april