Woensdagavond werd beslist dat de competitie in tweede en derde klasse tijdelijk op slot gaat. De vrouwen in eerste nationale blijven hun activiteiten verderzetten.
Volledig scherm
Woensdagavond werd beslist dat de competitie in tweede en derde klasse tijdelijk op slot gaat. De vrouwen in eerste nationale blijven hun activiteiten verderzetten. © Mpics

Basketbalclubs in Top Division Men bereiken een consensus: competitie on hold tot na Nieuwjaar

BASKETBAL TOP DIVISIONIn een digital overleg tussen de federatie en de clubs uit Top Division (eerste en tweede nationale), werd een consensus bereikt: geen competitie meer tot het tweede weekend van januari (8-9). De vrouwen in Top Divison One blijven verder spelen, zij het zonder publiek.

 1. Lyra-Lierse hervat de competitie met een thuiswedstrijd tegen Houtvenne: “Tegenstander komt duidelijk versterkt uit de winterstop”
  voetbal tweede nationale B

  Ly­ra-Lier­se hervat de competitie met een thuiswed­strijd tegen Houtvenne: “Tegenstan­der komt duidelijk versterkt uit de winterstop”

  Ook voor Lyra-Lierse zit de winterstop er eindelijk op. Na eerder wisselend succes in de oefenwedstrijden - winst tegen Heikant, verlies tegen Kontich en Boom - hervatten de Pallieters zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Houtvenne. Die tegenstander mag dan wel in de kelder van 2deB bengelen, een zachtgekookt eitje wordt dat niet. Houtvenne wist zich in de winterstop immers behoorlijk te versterken.
 2. Senne Brugmans nieuwe middenvelder bij Thes Sport: “Ik kijk uit naar mijn debuut tegen Olympic Charleroi”

  Senne Brugmans nieuwe middenvel­der bij Thes Sport: “Ik kijk uit naar mijn debuut tegen Olympic Charleroi”

  Door het blessureleed drong T1 Patrick Witters aan op versterking bij Thes Sport. Voorzitter Wendy De Wit en het bestuur willen verder bouwen op de ingeslagen weg om jonge talenten de kans te bieden om in Tessenderlo te ontbolsteren. Na het aanwerven van centrale verdediger Wout Coomans werd deze week verdedigende middenvelder Senne Brugmans binnengehaald. De lookalike van Kevin De Bruyne komt over van de beloften van STVV.