Bart Van Den Broeck en maats staan momenteel op een gedeelde negende plaats: “We hebben de kwaliteiten om toe te werken naar een vijfde-zesde plaats.”
Volledig scherm
Bart Van Den Broeck en maats staan momenteel op een gedeelde negende plaats: “We hebben de kwaliteiten om toe te werken naar een vijfde-zesde plaats.” © Guy Meurs

Bart Van Den Broeck en KAC Betekom voor komst van rode lantaarn Zwarte Leeuw: “Een karakterploeg die er altijd voor blijft gaan”

voetbal derde nationale BKAC Betekom speelt zaterdagavond gastheer voor rode lantaarn Zwarte Leeuw. Na het 2-1-verlies van afgelopen weekend op Wijgmaal, wil Bart Van Den Broeck graag snel opnieuw met een zege aanknopen.

 1. Radiostilte bij Team De Ceuster-Bonache over niet verlengen contract Julie Brouwers, vader Gerry had het niet zien aankomen
  Veldrijden beloften

  Radiostil­te bij Team De Ceus­ter-Bonache over niet verlengen contract Julie Brouwers, vader Gerry had het niet zien aankomen

  Het niet verlengen van het contract van Belgisch kampioen Julie Brouwers door haar team De Ceuster-Bonache lokte heel wat reacties uit. Vooral het feit dat haar team voor verjonging kiest en toch de nationale kampioene en de beste Belgische belofte op het WK op straat zet, is vreemd. “Ik begrijp de vragen, maar we hebben beslist om er niet over te communiceren”, klinkt het bij manager Davy De Ceuster. “Ik had dit niet zien aankomen, het nieuws werd ons in een kort gesprek meegedeeld”, reageert papa Gerry Brouwers.
 1. Sam Bilsen zet reddingsoperatie van GSG Aarschot voort: “We misten een grote jongen. Met de terugkeer van Mario Brown moet dat probleem opgelost zijn”
  Basketbal Top Division 2A

  Sam Bilsen zet reddings­ope­ra­tie van GSG Aarschot voort: “We misten een grote jongen. Met de terugkeer van Mario Brown moet dat probleem opgelost zijn”

  De hemel klaart uit boven Aarschot. GSG Aarschot zat in acuut degradatiegevaar, maar twee opeenvolgende overwinningen hebben voor een kentering gezorgd. De terugkeer van oudgediende Mario Brown is daar wellicht niet vreemd aan. Dit weekend wil de spelersgroep de vormcurve bevestigen in Pepinster, de nummer acht in Top Division 2A.
 2. Menen speelt slotmatch tegen Borgworm, maar kijkt vooral uit naar bekerfinale: “Het wordt één groot feest”
  LOTTO VOLLEY LEAGUE

  Menen speelt slotmatch tegen Borgworm, maar kijkt vooral uit naar bekerfina­le: “Het wordt één groot feest”

  De bekerfinale tegen provinciegenoot Roeselare in het Sportpaleis wordt een historische gebeurtenis voor volleybalclub Menen. Zestien jaar gelden stond de grensploeg al eens in de eindstrijd, toen gespeeld in Knokke-Heist en met 3-0 verloren van Maaseik. Sinds de bekerfinale afgewerkt wordt in het Antwerpse Sportpaleis, is het echter hét evenement van het jaar voor elke volleyballiefhebber. Meer dan tienduizend supporters komen er genieten van een geweldige ambiance. Dit jaar dus mét een heel legioen Menen-fans. Het Menense publiek staat gekend als fanatiek. De hel van Menen zal op 26 februari verhuizen naar Antwerpen. “ The green wall” als tegengewicht voor de blauwe Roeselaarse muur. “De ticketverkoop loopt inderdaad als een trein”, bevestigt manager Anne Verhelst. “We zitten momenteel aan een 1100-tal verkochte tickets en er komen er dagelijks nog bij. Oorspronkelijk hadden we duizend T-shirts laten drukken, maar we zullen er dus nog moeten laten bijmaken. Het leeft echt wel bij de mensen. We hebben groene vlaggen in het straatbeeld gehangen en er werd een promofilmpje met de spelers opgenomen dat te zien is via onze Facebook-en Instagrampagina. Ja, er wordt over gepraat. Mensen die anders nooit naar de volleybal komen, hebben nu een zitje gereserveerd. Om alles organisatorisch geregeld te krijgen, sluiten we zondag onze ticketverkoop af. Er komt heel wat bij kijken, maar we zijn met een grote groep om alles in goede banen te leiden”.