De Red Panthers scoorden dit weekend negen keer in twee wedstrijden tegen de Verenigde Staten. Hier viert Barbara Nelen (l.) met Tiphaine Duquesne.
Volledig scherm
De Red Panthers scoorden dit weekend negen keer in twee wedstrijden tegen de Verenigde Staten. Hier viert Barbara Nelen (l.) met Tiphaine Duquesne. © Belga

Barbara Nelen (Gantoise) tevreden na matchen tegen USA: “Het is momenteel echt leuk hockeyen bij de Panthers”

HOCKEYBarbara Nelen voelt zich helemaal thuis op het Wilrijkse Plein in Antwerpen. Vorige week vierde ze er met Gantoise de landstitel, dit weekend hielp ze de Red Panthers twee keer eenvoudig voorbij de Verenigde Staten. “Het is leuk hockeyen bij de nationale ploeg”, zegt Nelen. “De nieuwe meisjes zorgen voor veel energie.”

 1. Stephanie Vanden Borre scoorde belangrijkste goal op EK: “Klopt, maar wie er scoort maakt echt niet uit”

  Stephanie Vanden Borre scoorde belangrijk­ste goal op EK: “Klopt, maar wie er scoort maakt echt niet uit”

  Gelukkig en met een bronzen medaille om de nek ging het voor Stephanie Vanden Borre en teamgenoten zondag weer huiswaarts. Er was dit EK een belangrijke rol weggelegd voor de 23-jarige Vanden Borre. Haar doelpunt in de voorlaatste minuut tegen Engeland was voor het Belgische vrouwenhockey van cruciaal belang en in halve finale tegen Nederland bleef ze koelbloedig vanaf de strafbalstip.
 2. Lotte Claes toont supervorm met knappe winst in Kortrijk: “Ik heb me gespaard voor BK tijdrijden”
  TRIATLON/DUATLON

  Lotte Claes toont supervorm met knappe winst in Kortrijk: “Ik heb me gespaard voor BK tijdrijden”

  Belgisch duatlonkampioen Lotte Claes heeft de goede vorm al vroeg op het seizoen te pakken. Claes vernederde in de eerste wedstrijd op Belgische bodem alle tegenstand en won met ruim acht minuten voorsprong. Omdat er in eigen land amper tegenstand is, legt de Waaslandse zich dit seizoen ook toe op het wielrennen. Zo start Claes woensdag op het BK tijdrijden. “Mijn eerste keer ooit, dus ik weet niet wat ik moet verwachten”, aldus de verpleegster.