Verscholen tussen Dylan Groenewegen en Martin Laas sprint Baptiste Planckaert naar de zesde plaats. Jasper Philipsen (uiterst links) won het Kampioenschap van Vlaanderen.
Volledig scherm
Verscholen tussen Dylan Groenewegen en Martin Laas sprint Baptiste Planckaert naar de zesde plaats. Jasper Philipsen (uiterst links) won het Kampioenschap van Vlaanderen. © VDB

Baptiste Planckaert sluit Koolskamp Koers als zesde: “Knop afzetten lukt me enkel nog in een finale”

WIELRENNEN PROFSBaptiste Planckaert (32) gooide er zich nog eens tussen. In de voorspelde massaspurt aan het einde van het Kampioenschap van Vlaanderen in Koolskamp werd hij vrijdagnamiddag zesde. De zege ging naar topsprinter Jasper Philipsen.

 1. Eric Gielen (SV Belisia): “Op AA Gent mogen spelen, is een beloning voor onze fraaie bekercampagne”
  voetbal tweede nationale B

  Eric Gielen (SV Belisia): “Op AA Gent mogen spelen, is een beloning voor onze fraaie bekercam­pag­ne”

  Als woensdagavond om 20 uur de 1/16de finale tussen AA Gent en SV Belisia op gang geschoten wordt, zullen bij de bezoekers allicht een aantal mensen terugblikken op eerdere ontmoetingen met KV Mechelen en RSCA Anderlecht. Referentiepunten uit de voorbije tien jaar voor Spouwen-Mopertingen, met Bilzen-Waltwilder samengesmolten tot SV Belisia. Mooie herinneringen aan onvergetelijke voetbalverhalen van een vereniging, die in haar eerste fusiemaanden aan de buitenwacht probeert te bewijzen meer dan een club te willen zijn. Conform haar missie profileert SV Belisia zich als een gezonde, ambitieuze en gezellige club met een sterke lokale, maatschappelijke verankering.
 1. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  2

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.