Het podium bij de mannen met (vlnr.) Tom Mets, winnaar Sybren Baelde en Wouter Monchy. Vooral bij de mannen werd de halve triatlon van Lievegem een spannende wedstrijd. Bij de vrouwen won de in Gent woonachtige Kroatische Sonja Skevin met de vingers in de neus.
Volledig scherm
Het podium bij de mannen met (vlnr.) Tom Mets, winnaar Sybren Baelde en Wouter Monchy. Vooral bij de mannen werd de halve triatlon van Lievegem een spannende wedstrijd. Bij de vrouwen won de in Gent woonachtige Kroatische Sonja Skevin met de vingers in de neus. © Robby Verdickt

Baele en Skevin triomferen in halve triatlon van Lievegem: “Dit belooft voor de rest van ons seizoen”

TRIATLONDe eerste halve triatlon in ons land leverde zaterdag vooral bij de mannen een spannende wedstrijd op. Met de winst van West-Vlaming Sybren Baelde en de Gentse Kroatische Sonja Skevin pakte het Oost-Vlaamse LTTD-Oilservice team een dubbelslag. Baelde maakte het af in de afsluitende loopproef, terwijl Skevin van start tot finish de vrouwenwedstrijd domineerde. “Deze eerste seizoenswinst belooft voor de rest van ons seizoen”, vertelden beiden na afloop glunderend.

  1. Stephanie Van Bree pakt met Britt Ruyssaert de eindoverwinning van de beachmanche in Leuven: “Met zeer veel focus gespeeld”
    Beachvolleybal

    Stephanie Van Bree pakt met Britt Ruyssaert de eindover­win­ning van de beachman­che in Leuven: “Met zeer veel focus gespeeld”

    De vijfde manche van het ‘Belgian Beachvolley Championship’ in Leuven werd gewonnen door Stephanie Van Bree en Britt Ruysschaert. Met een foutloos parcours - zonder setverlies - werd elk duel gewonnen door het Antwerps tweetal. Met zeer veel concentratie werd iedere tegenstrever opzij gezet. Het topduo Cools-Van den Vonder was er niet bij op het Ladeuzeplein. De andere concurrenten waren er wel, daarom blijft dit een knap resultaat.