Aurèle Vandeputte, hier op archieffoto, liet in Oordegem een mooi PR van 48.84 noteren op de 400m en mag ambitieus zijn voor de komende wedstrijden op de 800m.
Volledig scherm
Aurèle Vandeputte, hier op archieffoto, liet in Oordegem een mooi PR van 48.84 noteren op de 400m en mag ambitieus zijn voor de komende wedstrijden op de 800m. © VDB

Aurèle Vandeputte scherpt PR aan op 400m: “Snelheid zit goed voor een snelle 800m”

ATLETIEKAurèle Vandeputte (26) kende afgelopen winter een uitstekend indoorseizoen en hij lijkt die goeie vorm door te trekken naar het zomerseizoen. Zaterdag maakte de Oostkampenaar in Oordegem zijn seizoensdebuut met een mooi persoonlijk record van 48.84 op de 400m. “Deze wedstrijd liep ik vooral als voorbereiding op een snelle 800m, die er hopelijk eind deze maand aankomt”, zegt hij.

 1. Sportief en financieel verantwoordelijken Karel Baillius en Geert Angenon nemen ontslag bij Eendracht Aalst Ladies
  vrouwenvoetbal super league

  Sportief en financieel verantwoor­de­lij­ken Karel Baillius en Geert Angenon nemen ontslag bij Eendracht Aalst Ladies

  Opschudding bij Eendracht Aalst Ladies, waarbij financieel verantwoordelijke Geert Angenon en sportief verantwoordelijke Karel Baillius ontslag namen. CEO Johnny Dierick stopt zijn activiteiten, maar wordt wel erevoorzitter. De werking van de vrouwenafdeling van de club komt als gevolg van de ontslagen volgens algemeen voorzitter Patrick Le Juste niet in het gedrang. “Het budget wordt met vijftig procent opgekrikt en de ambitie is play-off 1 spelen”, aldus de Aalsterse preses.
 2. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 1. Brian De Keersmaecker begint maandag aan voorbereiding bij FC Eindhoven: “Niet lang getwijfeld toen club met voorstel kwam”
  Buitenlands voetbal

  Brian De Keersmaec­ker begint maandag aan voorberei­ding bij FC Eindhoven: “Niet lang getwijfeld toen club met voorstel kwam”

  Maandag begint Willebroekenaar Brian De Keersmaecker (ex-Beerschot) aan de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen met FC Eindhoven. De 21-jarige middenvelder zag zijn huurovereenkomst onlangs worden omgezet in een definitief contract voor twee jaar. “Eindhoven heeft een echt sportief plan met mij en dat sprak me aan”, aldus De Keersmaecker.