Aurèle Vandeputte liep in Gentbrugge naar een chrono van 1.45.65, zijn derde beste tijd ooit.
Volledig scherm
Aurèle Vandeputte liep in Gentbrugge naar een chrono van 1.45.65, zijn derde beste tijd ooit. © Geert De Rycke

Aurèle Vandeputte na zijn zilveren medaille op het BK 800m: “Ik had dit keer geen echte topdag”

AtletiekOp het Belgisch kampioenschap atletiek in Gentbrugge heeft Aurèle Vandeputte zilver behaald op de 800m. Na een mooie wedstrijd klokte hij af na 1.45.65 en moest hij enkel de Oost-Vlaming Tibo De Smet (1.45.32) voor zich dulden. “Jammer genoeg had ik vandaag geen topdag”, aldus de Houtlander.

 1. Publieke belangstelling is groot voor 24 Hours of Zolder
  Autosport

  Publieke belangstel­ling is groot voor 24 Hours of Zolder

  Op 13 en 14 augustus staat de 24 Hours of Zolder uiteraard in de agenda van iedere Belgische autosportliefhebber. De race in Limburg is meer dan ooit verankerd in de Belgische autosport, met Belgische teams, Belgische rijders en Belgische partners. Getuige, de voorzieningen voor de VIP’s zijn al volledig uitverkocht. De 24 Hours of Zolder ontpopt zich bovendien als wedstrijd waarin ook de vrouwen erg aan hun trekken komen, met voorlopig niet minder dan vijftien racende dames verdeeld over diverse klassen. De start van de raceweek was de parade op woensdag van het Circuit naar het centrum van Zolder, waar al erg veel volk op afkwam.
 1. Stéphane Demets en Rupel Boom 3.0 trekken naar Diegem voor eerste officiële opdracht van het seizoen: “Ik wil doorstoten in de beker”
  Voetbal Beker van België

  Stéphane Demets en Rupel Boom 3.0 trekken naar Diegem voor eerste officiële opdracht van het seizoen: “Ik wil doorstoten in de beker”

  Rupel Boom begint zondagnamiddag aan een nieuw hoofdstuk in zijn bestaan. Nadat de Spaanse overname vorig seizoen uitdraaide op een fiasco blies de Amerikaanse overnemer Nathan Crockett de club nieuw leven in. Een nieuwe technische staf onder leiding van coach Stéphane Demets en een fel vernieuwde spelersgroep beginnen dit weekend dus officieel aan hun seizoen. Met de competitieopener van volgende woensdag tegen Ninove in het vooruitzicht wacht zondag de generale repetitie tegen Diegem in het kader van de Beker van België.
 2. Jelle Geens komt met ambitie aan de start van het EK: “Ik wil meestrijden voor de overwinning”
  Triatlon

  Jelle Geens komt met ambitie aan de start van het EK: “Ik wil meestrij­den voor de overwin­ning”

  Het is een tijdje stil geweest rond Jelle Geens. De Limburger was maar liefst zes maanden buiten strijd en kwam pas begin juni terug in competitie. Corona, een gebroken pols, een fractuur aan het heiligbeen...Het waren niet de meest gezellige maanden voor Geens. Maar gelukkig is alle miserie achter de rug. Bij zijn wederoptreden in Leeds werd hij al meteen achtste en zaterdag wil hij strijden voor de medailles op het EK in München.