Aurèle Vandeputte dook met 1.45.98 voor het eerst in zijn carrière onder de 1.46 op de 800m.
Volledig scherm
Aurèle Vandeputte dook met 1.45.98 voor het eerst in zijn carrière onder de 1.46 op de 800m. © Geert De Rycke

Aurèle Vandeputte loopt topchrono op de 800m: “Een beetje onverwacht na pittige trainingsweek”

atletiekAfgelopen woensdag heeft Aurèle Vandeputte in het Franse Straatsburg zijn persoonlijk record op de 800m aangescherpt tot 1.45.98. Daarmee dook hij voor het eerst in zijn carrière onder de 1.46 en staat hij nu ook achtste op de nationale ranking aller tijden. “Deze prestatie had ik nu nog niet verwacht, aangezien ik vooral piek naar het Belgisch kampioenschap en de KBC Nacht", bekent hij.

  1. Dina Boels is enige Brabantse medaillewinnaar op BK nieuwelingen: “Goed dat ik niet achter de winnares gesprongen ben”
    Wielrennen nieuwelingen

    Dina Boels is enige Brabantse medaille­win­naar op BK nieuwelin­gen: “Goed dat ik niet achter de winnares gesprongen ben”

    Dina Boels (Van Moer Logistics Cycling Team) eindigde op de derde plaats op het BK voor meisjes-nieuwelingen. De Bierbeekse is daarmee de enige Brabantse medaillewinnaar op het Belgische kampioenschap in Liedekerke. Nolan Huysmans (Avia CT) pakte de vijfde plaats bij de eerstejaars nieuwelingen, Wies Nuyens (Alfasun) was als tiende de beste Brabander bij de tweedejaars. “In de slotfase reed er nog een renster weg, door haar niet terug te halen, stelde ik mijn podiumplaats veilig”, reageert Dina Boels.