Archange Izaw Bolavie debuteerde in 2019 in de eerste ploeg van Phoenix Brussels.
Volledig scherm
Archange Izaw Bolavie debuteerde in 2019 in de eerste ploeg van Phoenix Brussels. © Geert Tresignie

Assenaar Archange Izaw Bolavie mag proeven van de nationale ploeg

Basketbal eerste nationaleHet verhaal van Archange Izaw Bolavie (21) is opmerkelijk. Iedereen is het erover eens dat de jonge Assenaar talent heeft. Op het hoogste niveau heeft hij echter nauwelijks iets bewezen. Desondanks mag hij dezer dagen proeven van het leven bij de nationale ploeg. De Belgian Lions bereiden momenteel het EK (1-18/9) en de kwalificatie voor het WK (25-28/8) voor.

 1. Anke Stroobandt loodst Eendracht Aalst Ladies op Zulte Waregem II naar de 1/8ste finales van de beker met drie gestopte strafschoppen
  Vrouwenvoetbal Beker van België

  Anke Stroobandt loodst Eendracht Aalst Ladies op Zulte Waregem II naar de 1/8ste finales van de beker met drie gestopte strafschop­pen

  Eendracht Aalst Ladies bekert verder na een thriller op Zulte Waregem II. Na een 1-1-gelijkspel - goals van Chanel Vandenhouwe voor Aalst en Talitha De Groote voor Zulte Waregem - haalden de Ajuinen het in de strafschoppenreeks met 5-6. Sharona Tieleman trapte de beslissende tegen de touwen. Doelvrouw Anke Stroobandt was de heldin van de dag. Ze stopte drie penalty’s en zette er zelf een om.
 2. Stéphane Demets en hekkensluiter Rupel Boom gaan op bezoek bij Patro Eisden: “Spelers moeten hun verantwoordelijkheid nemen”
  voetbal 1N

  Stéphane Demets en hekkenslui­ter Rupel Boom gaan op bezoek bij Patro Eisden: “Spelers moeten hun verantwoor­de­lijk­heid nemen”

  De spelers van Rupel Boom staken na de nederlaag tegen Mandel United ( 1-2) vorige week de hand in eigen boezem. Met een zwakke prestatie lieten de troepen van trainer Stéphane Demets na om zelf vertrouwen te tanken en die onmacht werd nog eens extra in de verf gezet met de rode lantaarn na afloop. De ommekeer dringt zich op en die moet dan maar worden ingezet op bezoek bij Patro Eisden, ploeg in vorm met 12 op 12.