De kans dat Aske Sampers vrijdag tegen Club Brugge opnieuw speelminuten maakt, is misschien niet echt groot. Maar zijn korte invalbeurt tegen OH Leuven ging in ieder geval niet onopgemerkt voorbij.
Volledig scherm
De kans dat Aske Sampers vrijdag tegen Club Brugge opnieuw speelminuten maakt, is misschien niet echt groot. Maar zijn korte invalbeurt tegen OH Leuven ging in ieder geval niet onopgemerkt voorbij. © Photo News

Aske Sampers, gezicht van nieuwe lichting eigen jeugd bij Cercle Brugge: “Korte invalbeurt smaakt naar meer”

Bij de jeugdafdeling van Cercle Brugge wrijven ze zich in de handen, en op de tribunes al evenzeer. Na vele jaren van frustratie om het verlies van de eigen identiteit sinds de overname door Monaco, is de inhaalbeweging nu echt wel ingezet. Yves Vanderhaeghe zet de trend verder die door Bernd Storck was ingezet: eigen jeugd krijgt kansen. 

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Robbie Dumoulin (SC Hoegaarden-Outgaarden) kijkt uit naar de derby tegen VC Houtem-Oplinter: “De goesting is groot’
  voetbal eerste provinciale

  Robbie Dumoulin (SC Hoegaarden-Outgaarden) kijkt uit naar de derby tegen VC Hou­tem-Oplinter: “De goesting is groot’

  In eerste provinciale staat dit weekend de streekderby tussen SC Hoegaarden-Outgaarden en VC Houtem-Oplinter op de kalender. De Brouwers hebben de ambitie om een rustig seizoen in de linkerkolom mee te draaien, maar pakten voorlopig slechts drie op negen. Terwijl de bezoekers uit Houtem momenteel nog altijd het maximum van de punten hebben.
 1. Hans Bungeneers begint met Wellen aan de competitie in eerste nationale: “Top vijf is een haalbare ambitie”
  Volleybal Eerste nationale vrouwen

  Hans Bungeneers begint met Wellen aan de competitie in eerste nationale: “Top vijf is een haalbare ambitie”

  Wevoc Wellen begint dit weekend aan de competitie. De ploeg van trainer Hans Bungeneers neemt het in eigen huis op tegen de Topsportschool Vilvoorde. Bungeneers hoopt op een degelijk seizoen waarin de top vijf haalbaar is. “Met wat geluk worden we vierde, maar ik wil de lat niet te hoog leggen. Ik zie enkele favorieten, maar daarna volgt er een heel ruime middenmoot”, zegt Bungeneers.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.