SV Oostkamp speelt dit weekend op bezoek bij leider Racing Club Gent.
Volledig scherm
SV Oostkamp speelt dit weekend op bezoek bij leider Racing Club Gent. © RV

Arvid Lenihan en SV Oostkamp uit op revanche na eerste nederlaag: “Leider Gent het vuur aan de schenen leggen”

voetbal tweede nationale ASV Oostkamp is zijn ongeslagen status kwijt in tweede nationale A, maar de rood-witte formatie wil niet te lang stilstaan bij de eerste nederlaag. De promovendus is het seizoen immers uitstekend gestart en staat met een tien op vijftien op de derde plaats, op twee punten van leider Racing Club Gent, de tegenstander van dit weekend.

 1. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.
 2. Jentl Vankrunkelsven pikt met Berg en Dal de draad weer op: “Ons druk programma is geen nadeel”
  voetbal eerste provinciale

  Jentl Vankrun­kels­ven pikt met Berg en Dal de draad weer op: “Ons druk programma is geen nadeel”

  In eerste provinciale hebben de spelers van Berg en Dal er een vrij weekend opzitten. Omwille van de interland van de Rode Duivels werd het duel in ‘s Gravenwezel-Schilde verschoven naar de eerste zondag van januari. Dat betekent dat de spelers van de Meerhoutse formatie voor een bijzonder drukke periode staan. Zondag is er om te beginnen het prestigeduel voor eigen volk tegen Retie.
 3. Niels Loriers met FC Lebbeke tegen Lyra-Lierse: “Tegenstander staat momenteel zwaar onder zijn mogelijkheden geklasseerd”
  Voetbal Tweede Nationale B

  Niels Loriers met FC Lebbeke tegen Ly­ra-Lier­se: “Tegenstan­der staat momenteel zwaar onder zijn mogelijkhe­den geklas­seerd”

  Zaterdagavond staat FC Lebbeke voor een verraderlijke verplaatsing naar Lyra-Lierse. De Pallieters staan met hun tiende plaats momenteel maar in de middenmoot van tweede nationale B. Toch gaat menigeen ervan uit dat de ploeg meer kwaliteiten heeft. Voor de Lebbekenaren – zestiende in de ranking – is ieder punt dan weer welkom.
 1. Thimo Willems wordt opnieuw prof bij VolkerWessels Cycling Team: “Mijn zoektocht naar een nieuwe ploeg heeft niet lang geduurd”
  Wielrennen profs

  Thimo Willems wordt opnieuw prof bij VolkerWes­sels Cycling Team: “Mijn zoektocht naar een nieuwe ploeg heeft niet lang geduurd”

  Van 2019 tot 2021 was Thimo Willems beroepsrenner bij Sport Vlaanderen-Baloise. Vorige winter kreeg hij te horen dat er daar geen plaats meer was voor hem. De Zemstenaar zette een stap terug, maar kon bij Minerva zijn carrière herlanceren. Het zorgde ervoor dat hij volgend jaar opnieuw aan de slag kan gaan als prof bij het Nederlandse VolkerWessels Cycling Team.
 2. Stefan Gabriels (Erpe-Mere) evalueert eerste dertien weken in tweede nationale A: “Het is een leerschool, maar een zeer nuttige”
  Voetbal Tweede Nationale A

  Stefan Gabriels (Er­pe-Me­re) evalueert eerste dertien weken in tweede nationale A: “Het is een leerschool, maar een zeer nuttige”

  Na dertien speeldagen staat Erpe-Mere United alleen op de laatste plaats in tweede nationale A. De ploeg kon nog maar vijf punten pakken en vindt als nieuwkomer op dit niveau moeilijk haar weg. Nu al een verloren campagne? Geenszins. De sportieve afloop is hoogst onzeker, maar er zijn zeker ook positieve punten aan het verhaal.