De Ijslandse international Elvar Fridriksson, de nieuwe spelverdeler van Antwerp Giants.
Volledig scherm
De Ijslandse international Elvar Fridriksson, de nieuwe spelverdeler van Antwerp Giants. © basketeurope / RV

Antwerp Giants legt Ijslandse spelverdeler Elvar Fridriksson voor twee seizoenen vast

Basketbal BNXT-LigaTelenet Giants Antwerp heeft zijn nieuwe spelverdeler vastgelegd. Elvar Fridriksson is de vervanger van Sterling Gibbs. De Ijslandse international tekende een overeenkomst voor twee seizoenen. Fridriksson speelde het voorbije seizoen samen met ex-Giant Andy Van Vliet bij Siauliai en werd uitgeroepen tot beste speler in de Litouwse competitie.

 1. Eksel wint met 3-0 en bekert verder, maar raakt pas na de rust voorbij een moedig Lummen
  Voetbal Beker van België

  Eksel wint met 3-0 en bekert verder, maar raakt pas na de rust voorbij een moedig Lummen

  Eksel had tegen vierdeprovincialer Lummen meer moeite dan verwacht. De manschappen van trainer Daniel Scavone domineerden, maar misten voor de rust precisie bij de afwerking. Nadien kreeg een moedig Lummen het niet meer belopen en werd het niveauverschil zichtbaar. De stemming zat er achteraf duidelijk in. “De beker is de kortste weg naar Europees voetbal”, gekscheerde Eksels kapitein Thomas Wasiak.
 2. Kurt Weuts loodst Racing Mechelen met goal en assist naar volgende bekerronde: “Blij dat alle aanvallers al scoorden”
  voetbal eerste ronde beker van belgië

  Kurt Weuts loodst Racing Mechelen met goal en assist naar volgende bekerronde: “Blij dat alle aanvallers al scoorden”

  Racing Mechelen kwam in zijn eerste oefenwedstrijden telkens niet goed uit de kleedkamer, maar voor de eerste officiële opdracht van het seizoen was het wel bij de les. Nog voor halfweg in de eerste helft voetbalden de troepen van Dave De Herdt, opnieuw in de dug-out na zijn preventieve quarantaine, een 0-2-voorsprong bij mekaar in het bekerduel bij FC Schaerbeek en legden zo de basis voor een rustige avond en de uiteindelijke kwalificatie, 1-4 werd het.
 1. Koen Veramme (40) wint op mythische Alpe d’Huez: “Dit is een absoluut hoogepunt in mijn carrière”
  Triatlon

  Koen Veramme (40) wint op mythische Alpe d’Huez: “Dit is een absoluut hoogepunt in mijn carrière”

  De Belgen hebben verbazingwekkend sterk gepresteerd in de triatlon op Alpe d’Huez. Bij de vrouwen pakte de Oost-Vlaamse Katrien Maes de tweede plaats, maar nog straffer was de prestatie van Leuvenaar Koen Veramme. De Atriac-atleet pakte op zijn veertigste zowaar de winst bij de mannen. Na zeven deelnames en tal van ereplaatsen op de legendarische col pakte hij nu dus de zege na een indrukwekkende prestatie.